Trump i Pedro Sánchez, presidents curanderos

249

Donald Trump dona ordres a Pedro Sánchez

Experts en política internacional qualifiquen a Donald Trump de president curandero. Pedro Sánchez també és un president curandero.

1. ”President curandero” es aplicable a Donald Trump, el dirigent del país científicament més avançat del món. Curandero: “Persona que usa procediments no verificats per la ciència per curar malalts o alleugerir els símptomes de les malalties” (Diccionari de la Llengua Catalana). La millor fórmula per no estar malalt és la mort. La ciència és imprescindible, però la ciència sense ètica no és humana.

2. També la política és imprescindible, però la política sense ètica no és humana. Hi ha un curanderisme polític. Curanderisme: “Pràctica del curandero”. Pedro Sánchez practica el curanderisme com president del Govern espanyol. Sánchez rebutja propostes raonables del president Quim Torra com, entre altres, el confinament total, les masquetes obligatòries… però, setmanes després, ja molt tard, Sánchez fa cas, segons diu la propaganda espanyolista, de la «insolidària» Catalunya.

3. Curanderisme polític també consisteix en que Sánchez no mantingui uns criteris raonables en la seva actuació. Abans d’ahir pactava amb “a”, ahir amb “b”, avui amb “c”, demà ¿amb ”d”?. I l’inevitable Miquel Iceta comença un dels seus ridículs balls en honor del darrer tripijoc pactista de Pedro Sánchez. El senyor Ic eta està molt content del pacte de PSOE/Podemos amb la Ciudadana de Bildu. Tripijoc: “Situació embullada i moguda. Maniobra, activitat poc neta per a aconseguir un objectiu determinat”.

4. La situació creada per Sánchez es molt embullada. Tot indica, però, que només té un criteri. Mantenir-se com “mando único competente” i, des d’aquest comandament, retornar al règim predemocràtic (centralista, provincià, autoritari, militaritzat, monàrquic… ). Laura Borràs (JxCat) li ha dit en la darrera sessió al Congrés: “Vostè no creu en l’estat de les autonomies. Nosaltres tampoc”.

5. El sobiranisme català crea una dinàmica política, cultural, social, cívica… que fa mes bé al progrés, la llibertat, la democràcia i la convivència d’Espanya que un federalisme inexistent, un autonomisme fracassat, un centralisme desfasat, un espanyolisme de pandereta.

 

Comparteix aquesta entrada