Sandro Rosell. Referèndum, sí o no

245

A partir del cas de Sandro Rosell poden fer-se consideracions diverses com, per exemple, les que segueixen a continuació sobre el drets d’autodeterminació i el referéndum…

1. Voto SI en un referèndum sobre la independència de Catalunya. Accepto el resultat. Em quedo a Catalunya tan si guanya el SI com si guanya el NO.

2. Voto NO. També accepto el resultat. Em quedo a Catalunya tan si guanya el NO com si guanya el SI.

3. Si me’n vaig de Catalunya, o d’allà on sigui, per una temporada curta, llarga o per sempre serà per altres motius. Per raons familiars, professionals, laborals, d’estudi, de salut. O m’exilio perquè soc perseguit.

4. Aclariment. Votar SI a favor de la sobirania de Catalunya no es anar contra ningú. Votar SI Implica estar a favor de tots els drets i de totes les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, inclòs el català. Votar SI implica alhora voler una relació entre Espanya i Catalunya basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el respecte a la sobirania d’ambdues parts. Una relació i una entesa com l’existent entre la República de Portugal i la Monarquia d’Espanya. Es inimaginable que Lisboa / Portugal hagués de tenir una relació subordinada i de dependència a Madrid / Espanya… en un temps, a més, en que la monarquia borbònica trontolla.

 

Comparteix aquesta entrada