Debat en una ER sense C

496

Esquerra Republica… ER sense la C en la seu del partit

Debat públic a la xarxa entre els republicans Joan Tardà i Josep Huguet sobre la pròrroga o no de l’estat d’alarma en una ER sense C.

1. Joan Tardà, ex diputat i avalador de Gabriel Rufián, demana l’abstenció a la pròrroga de l’estat  d’alarma que vol el PSOE. Un company de militància, Josep Huguet, de discurs afilat, en discrepa … “Desitjo passar al NO a l’estat d’alarma. Sense un compromís concret per recuperar un marc democràtic homologable, llei mordassa, nomenament de jutges… sense eliminar l’estat d’alarma no es podrà negociar res ni lluitar per res en condicions”. Huguet, com en ell es habitual, aprofita per repartir ventallots als “jacobins del PSOE, la dreta espanyolista, el mon postconvergent”.

2. ¿Què succeeix al món post ERC? Hi ha un debat sobre el partit denominat oficialment Esquerra Republicana de Catalunya. Toni Soler, estel·lar showman televisiu, escriu a l’ARA sobre els que molt amablement qualifica de “trabucaires interessats” que diuen ER enlloc d’ERC “com qüestionant la seva catalanitat”. El publicitari Oscar Pla, independentista d’esquerres, li replica que a qui li molesta de debò la “C” es a la pròpia ER.

3. La ER mateixa és la que bandeja la C històrica en la seu del partit i dels seus missatges electorals. Oscar Pla posa uns quants exemples en que ER, des del 2015, apareix en els seus propis cartells electorals amb les paraules ben destacades en majúscules d’ESQUERRA REPUBLICANA sense la “C” o amb una “Catalunya” amb lletres ben petitetes. Hi surten lemes com aquests: “Som república. Defensem el teu vot”, “L’únic canvi possible”, “Va de llibertat”, “La democràcia sempre guanya”. En els cartells hi figuren els rostres de Joan Tardá (el de “algú ho havia de dir”), Gabriel Rufián (el de les “155 monedes de plata” contra Carles Puigdemont) i també Oriol Junqueras.  El conegut com el comissari mediàtic, Sergi Sol, n’està ben assabentat d’aquesta operació post ERC.

Comparteix aquesta entrada