Coronavirus. El cavall centralitzador coix i ferit

238

Afins al Govern espanyol afirmen  que la centralització potser era necessària i que no es responsable canviar de cavall en plena pandèmia del coronavirus. Completament en desacord.

 

1. Primera discrepància: “La centralització de la gestió d’ençà de l’estat d’alarma potser era necessària”. Al contrari. La centralització en mans de “la única autoridad competente” (Govern espanyol) es un cop letal al constitucional estat de les anomenades autonomies que estableix la distinció entre nacionalitats i regions. Aquest cop mortal demostra que el Govern PSOE/Podemos presidit per Pedro Sánchez no confia en el que, de manera propagandista, ell mateix proclama que Espanya és un dels estats mes descentralitzats del món mundial. També demostra que el federalisme espanyol és un bluf. La conclusió és que la centralització de la decisió i la gestió no era necessària. Ha fracassat. Fins i tot és un fracàs atenent l’elevadíssim nombre d’infectats i de morts al Regne d’Espanya sobretot si, per exemple, es compara amb la veïna República de Portugal.

2. Segona discrepància: “No seria responsable voler canviar de cavall mentre estem creuant el riu”. Al contrari. Es responsable canviar el cavall que va coix des del començament i està ferit. El canvi seria bo pel germà cavall i per les persones infectades que porta en una caravana que trontolla i que volen salvar-se. El cavall no resisteix més ser conduit des del centre llunyà del Palacio de la Moncloa que el fa córrer per inhòspites províncies decimonòniques en ple segle XXI.

3. Sí, salvar-se. “Salvar vides es molt mes important que salvar políticament a Pedro Sánchez”. No ho diu l’injustament menyspreat president Quim Torra. Son paraules de Javier Lamban, del PSOE, president d’Aragò

 

Comparteix aquesta entrada