El soci 1424 del Barça no votarà a Carol / La Vanguardia

237

Javier de Godó i Màrius Carol

El soci 1424 del Futbol Club Barcelona no votarà una candidatura en les eleccions a la presidència del Barça  en que hi figuri Màrius Carol, home de La Vanguardia.

1.”MES QUE UN CLUB”. El Futbol Club Barcelona és “més que un club”. Un club perseguit per totes les dictadures espanyoles que actuen com letals coronavirus que mai deixen de mutar. El Barça es més que la monarquia, més que el centralisme, més que l’autoritarisme, més que el provincialisme, més que La Vanguardia. “Més que un club” significa que el Barça té una dimensió cívica a favor de tots els drets i de totes les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

2. CRONISTA REIAL. Màrius Carol ha estat cronista reial i director de La Vanguardia. Ara l’han nomenat conseller editorial del Grupo Godó. Hi ha inflació de càrrecs en l’equip responsable del grup i en la direcció del diari. L’entitat es subvencionada amb diner públic gràcies als impostos que paguen els ciutadans. Per això és exigible informació transparent sobre com es distribueix aquest diner i que es el que cobren els càrrecs.

3. CRITICA EL GUARDIOLA CÍVIC. Carol és un personatge servil amb els Palaus de la Zarzuela i de la Moncloa. No ha informat de les vicissituds financeres de Juan Carlos fa 10 anys ni del cas de la Coronavirus. Com a director ha realitzat una tasca d’espanyolitzar encara mes el diari dels Godó i ha endegat una línia de menyspreu del sobiranisme democràtic i pacífic. Fins i tot, criticava el passat desembre l’actuació cívica del millor entrenador que ha tingut el Barça en futbol, Pep Guardiola. Escrivia: “Aquesta plataforma, que no te cares visibles -només hem vist l’entrenador Pep Guardiola posant la cara i la veu pel Tsunami en vídeo- mobilitza a la seva gent a traves del Telegram. Al final, tot és un acte de fe, dons es tracta de fer cas a algú que ningú sap qui es”.

4. DANDI IRASCIBLE. Màrius Carol, en canvi, ja es conegut, o mal conegut, però, si es candidat, ja serà més conegut. Sota una aparença de dandi encorbatat, ben vestit i perfumat, és un personatge sumís amb els de dalt e irascible amb els altres, fins i tot públicament. Crida emprenyat a les tertúlies radiofòniques contra els independentistes: “Aneu a Vic! No és la capital de la Catalunya catalana? Dons aneu a Vic!”. Esclata contra les xarxes socials potser perquè són una forta competència als vells diaris de paper:  “El degenerat que va inventar Twitter ens ha fet un mal tremendo”.

5. CAROL I BOU. El cronista Modernet de  Merda ha comparat l’agressivitat de Màrius Carol amb la de Josep Bou, candidat del PP a les últimes eleccions municipals a Barcelona. Modernet escriu: “Bou i Carol es complementen, són el mateix reflex d’una desfeta cada dia més propera. Són el crit i la baba a la comissura. La mala educació  i el mal perdre”.

 

Comparteix aquesta entrada