Coronavirus. El desordre establert contra el Govern català

240

A l’estat espanyol hi ha un desordre establert (no un ordre) a causa de  la letal crisi del coronavirus. I l’aparell politico mediàtic unionista defensa aquest desordre establert per atacar la tasca del Govern de Catalunya.

1. CATALUNYA INDEPENDENT… La consellera i portaveu del Govern, Meritxell, Budó afirma: “Amb la independència hauríem actuat abans i no tindríem tants morts ni tan infectats. Tots els països que prengueren mesures en els primers moments son els que millors xifres tenen i s’han defensat millor”. Un cas clar podria ser el del confinament demanat pel Govern de Quim Torra. Però el Govern de Pedro Sánchez ha fet un confinament tard i malament i un final de confinament aviat i malament. La consellera ha estat contestada, per exemple, per un home de La Vanguardia com el periodista Lluís Foix. Li pregunta en un tuit a la consellera: “¿Podria respondre sobre les coses que passen i no sobre les que haurien pogut passar? Gràcies”.

2. CATALUNYA ESPANYOLA… El també periodista Andreu Barnils contesta als periodistes i polítics que reaccionen com Foix.  Explica: “No sabem que hauria passat en una Catalunya independent. Seriem Portugal o seriem Itàlia? No ho podem saber. Sí que sabem què ha passat en una Catalunya espanyola: 8.000 morts i pujant. Espanyolistes (federalistes, autonomistes, etc.): l’autocrítica no aniria malament. Crec!”. Tothom, també a Europa, sap què passa amb un Govern Pedro/Pablo a la Moncloa. Un desastre. Tothom qui vol pot saber el que succeeix en una Catalunya subordinada i depenent d’un president espanyol, Pedro Sánchez, auto proclamat  “autoridad única competente”. Limitacions absurdes i irracionals. Tothom sap que el Govern PSOE/Podemos i el trifachito opositor (PP, VOX, CS) aprofiten la crisi de la pandèmia per reconstruir un estat del XIX  espanyolitzat, ultra centralitzat, militaritzat, borbònic, coranaviric, autoritari, repressor dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles, amb exiliats i presos polítics doblement confinats.

3. ÈXIT DELS PAÏSOS PETITS. I entre els països que millor resposta donen a la pandèmica figuren els de menys població. Portugal, 10.276.617, habitants. Dinamarca, 5.806.081 habitants. Finlàndia, 5.518.000 habitants. Nova Zelanda, 4.930.000 habitants. Islàndia, 356.991 habitants. La Catalunya independent, 7.565.099 habitants, podria ser com Portugal, Dinamarca, Finlàndia, Nova Zelanda, Islàndia.

 

Comparteix aquesta entrada