Coronavirus. Irresponsabilitat periodística

247

Fins que acabi la pandèmia i es recuperi una certa normalitat potser no és el moment de buscar responsables en el que s’ha fet malament en la crisi del coronavirus. Així es diu en sectors periodístics… però aquests sectors haurien d’analitzar i reconèixer la seva probable irresponsabilitat.

 1. Caldrà buscar responsabilitats entre els periodistes i els mitjans de comunicació. Fins a quin punt fan aportacions positives, o faciliten la difusió acrítica de falses noticies, o distorsionen la realitat i les declaracions, o fan sectarisme partidista, o creen polèmiques estèrils, o utilitzen els diaris de paper i on line, tertúlies radiofòniques i programes televisius per destruir l’adversari polític. El diabòlic Joseph Goebbels, responsable de la propaganda nazi, es un precedent com mestre de la mentida.

2. Que fàcil es ser fiscal, jutge, periodista…. asseguts a la taula de l’estudi o dedl despatx, llegint diaris o informes, escoltant la ràdio amiga, mirant per la finestra o sortint al balcó i a la terrassa,… durant la crisi letal provocada pel coronavirus. Que fàcil es ser fiscal fiscalitzant, jutge jutjant i periodista escrivint o xerrant sobre la tasca del personal sanitari i dels governants. Què fàcil és ser de VOX que es querella contra tothom.

3. El personal sanitari i els governants, que potser cometent alguna errada, es juguen dia a dia, de mati, de tarda, de nit, de matinada,,, la seva salut per atendre els infectats i per acabar amb la pandèmia. Però son maleïts per alguns fiscals, jutges i periodistes ben dutxats, vestits i perfumats. Però aquests fiscals, jutges i periodistes també cometen errades. O no?

4. Menció a part es la declaració pública feta en roda de premsa des de Moncloa per José Manuel Santiago, general de la Guardia Civil. Ha dit que els agents treballen a les xarxes socials contra les noticies falses per “minimitzar aquest clima contrari a la gestió de la crisi del corona virus per part del Govern (espanyol)”. ¿On queda la llibertat d’expressió? ¿Qué s’enten per noticies falses? ¿Pot el Govern espanyol emetre noticies falses? ¿Que faria en aquest cas la guardia civil? La ciutadania, els polítics, els periodistes tenen que exigir aclaracions i responsabilitats.

Comparteix aquesta entrada