La maquinària politico-mediàtica unionista fracassa

434

Un tòpic de la maquinària político mediàtica de l’unionisme contra el sobiranisme català en plena crisis del coronavirus fracassa.

1. La maquinària unionista, en articles i tertúlies, afirma sistemàticament, monòtonament, que el Govern de Catalunya, especialment el seu president Quim Torra, porta posades les ulleres del procés i no se les treu davant d’un problema que afecta tothom com es la pandèmia.

2. El món no s’acaba amb l’unionisme. Hi ha una altra mirada. El Govern espanyol de PSOE/Podemos aprofiten aquesta llarga crisi sanitària, social, econòmica, humana per realitzar una política espanyolista, ultracentralista, autoritària, borbònica, militaritzada.

3. Així Pedro Sánchez s’autoanomena autoritat única competent i s’apropia de les competències de les autonomies en el que es una desqualificació del constitucional estat de les autonomies. El Govern Sánchez posa en marxa mecanismes per controlar les llibertats dels ciutadans. Militaritza les accions contra la pandèmia donant, per exemple, gran protagonisme als militars enlloc del personal sanitari. I els militars, inclòs Sánchez, empren un llenguatge bèl·lic gens europeu. Parlen de que es lluitarà contra el virus amb “el orgullo de ser españoles”. Mentre, es produeix l’escàndol de la Corinavirus, i el PSOE impedeix investigar-ho aliant-se amb el trifachito PP/VOX/Cs.

4. Un altre exemple esfereïdor. El Govern de Pedro/Pablo implanta el confinament tard i malament, i després desconfina aviat i malament. Envia a la ciutadania al suïcidi col·lectiu. Un cop suïcidats ningun protestarà. Tot s’haurà acabat. El president espanyol no ha volgut fer cas del president català, Quim Torra, que propugna des del principi, i també ara, el confinament com es practica en els països que millor planten cara a la pandèmia.

5. El fet és que els països que donen millor resposta al virus son els que tenen menys població. Portugal, 10.276.617 habitants. Dinamarca, 5.806.081 habitants. Finlàndia, 5.518.000 habitants. Nova Zelanda, 4.930.000 habitants. Islàndia, 356.991 habitants. Catalunya, 7.565.099 habitants, podria ser com aquests països. Un motiu mes per insistir en la seva sobirania… enlloc d’un règim centralista, autoritari, borbònic i militaritzat. La maquinaria del règim unionista fracassa en aquesta crisi. Espanya està a dalt de tot en la llista dels estats amb mes morts en relació al número d’habitants.

 

 
 

Comparteix aquesta entrada