El Papa sobre armament i presos, des d’Espanya i Catalunya

272

El Papa Francesc s’ha referit a diverses qüestions d’actualitat, con el negoci armamentista i els presos, en aquesta Setmana Santa del coronavirus. Val la pena tenir-ho en compte a Espanya i a Catalunya.

1. Francesc va parlar de guerra i d’armament en el missatge urbi et orbi del Diumenge de Pasqua. Va dir: “Aquest no és el moment de continuar fabricant i traficant armes, gastant grans quantitats de capital que s’haurien d’utilitzar per sanar a les persones i salvar vides…”. ¿Que succeeix a l’Espanya borbònica de Felipe VI? Passa que la seva industria militar i de defensa és una de les més importants del món, segons la Fundació Justícia i Pau. Tres empreses espanyoles (Airbus Military, Navantia i Indra) es troben entre les 100 majors companyies mundials del sector. Espanya ven armament a dictadures que no respecten els drets humans com Aràbia Saudita. Aquest règim, per corrupció, està involucrat en el cas Corina. El front patriòtic espanyolista (PSOE, PP, VOX, Cs) aixequen la rojiguada i es neguen a investigar-ho. No hi ha noticia de que el Govern “progre” de PSOE/Podemos hagin decidit reduït la despesa militar per destinar-ho a la crisis sanitària, social i econòmica provocada pel coronavirus.

2. El Papa també s’ha referit als presos i a les presons en les homilies de les celebracions del Dilluns Sant i Dimarts Sant. Val la pena tenir-les en compte a Espanya i Catalunya on hi ha exiliats i presos polítics. El jutge Manuel Marchena i l’unionisme no admeten aquesta denominació. Parlen de polítics presos i de fugats. Curiosos fugats, alguns d’ells eurodiputats, que son perseguits com a terribles malfactors a Espanya però que son lliures a Europa on son respectats com persones democràtiques i pacífiques.

3. Les paraules del Papa Francesc son aquestes: “En aquests dies de Quaresma hem vist la persecució que va patir Jesús i com els doctors de la Llei es van acarnissar contra ell. Jesús va ser jutjat amb duresa, amb acarnissament, sent innocent. Voldria pregar avui per totes les persones que pateixen una sentència injusta a causa d’acarnissament (…) Penso en un problema greu que existeix en moltes parts de món. Voldria que avui reséssim pel problema de la superpoblació carcerària. On hi ha amuntegament -molta gent allà-, hi ha el perill, durant aquesta pandèmia, que acabi en una greu calamitat. Preguem pels responsables, pels qui han de prendre les decisions, perquè prenguin un camí just i creatiu i puguin resoldre el problema”.

Comparteix aquesta entrada