De Madrid a l’infern del 155. Pedro Sánchez provoca una crisi  

396

Iñigo Urkullu i Quim Torra contra la recentralització de Pedro Sánchez

“De Madrid a l’infern” és una dita que pot substituir la tòpica i castissa “de Madrid al cielo” a causa del desastre del coronavirus i de la nefasta gestió del president Pedro Sánchez.

1. CORONAVIRUS A MADRID. La capital de l’estat i la Comunitat de Madrid son l’espai on el coronavirus és més greu en número d’infectats i morts que creix dia a dia a tot l’estat espanyol. Els Governs central  (PSOE, UP) i de la Comunitat de Madrid (PP, CS, VOX) en son políticament responsables.

2. FUGIDA DE MADRID. En aquesta situació es produeix la fugida massiva, frívola i insolidària d’espanyols des de Madrid cap a altres zones. Aquests milers de fugitius representen un risc elevat d’encomanar el virus a mes gent. Es posa en perill la salut pública de la ciutadania. Les autoritats centrals espanyoles i autonòmiques madrilenyes son responsables d’aquest èxode perquè han rebutjat instaurar el confinament de Madrid. Del Madrid on tenen la seu la Zarzuela, la Moncloa, el Govern, el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem, el Congrés, el Senat, les cúpules de la policia i de l’Exercit.

3. UN 166 REPRESSOR. Pedro Sánchez decideix aplicar un altre 155 repressor disfressat d’estat d’alarma (article 116 de la Constitució). Ho anuncia divendres, ho aprova dissabte, entra en vigor dilluns. El seu govern monàrquic, espanyolista i que es presenta com “progre” no vol confinar el focus principal del coronavirus que es a Madrid i, alhora, ho aprofita per fer-se amb el comandament de la policia i prendre altres competències de Catalunya.  

4. BRUTAL RECENTRALITZACIÓ. La brutal recentralització per la via del 116 (estat d’alarma) es decretada pel Govern monàrquic i espanyolista de Pedro Sánchez / Pablo Iglesias. La decició del president Sánchez provoca una profunda crisi. Torpedina la comissió entre els Governs espanyol i català. Els ex federals no volen ni plurinacionalitat ni el que anomenen estat de les autonomies. Volen enfortir la desacreditada monarquia i un estat centralista. El seu objectiu és la dependència submisa de Catalunya respecte a Espanya.

5. “NECESSITEM SUPORT, NO RECENTRALITZACIÓ”. El president Quim Torra, assetjat per l’unionisme ferotge,  dona un altre cop la cara. Ha telefonat al  lehendakai Iñigo Urkullu per valorar l’avenç de la pandèmia del coronavirus i la resposta que cal donar. Ambdós coincideixen en que no poden acceptar que el Govern espanyol confisqui les competències d’Euskadi i de Catalunya en salut, seguretat, transport i altres. Torra conclou: “Necessitem suport, no recentralització”

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada