Investidura telemàtica. El coronavirus ridiculitza el TC

294

El coronavirus desautoritza i ridiculitza encara més el desprestigiat Tribunal Constitucional i les seves sentencies contra les lleis del Parlament de Catalunya i la investidura telemàtica del president exiliat Carles Puigdemont.

 

1. DESPRESTIGIAT TC. El Tribunal Constitucional va impedir l’elecció telemàtica de Carles Puigdemont com president de la Generalitat argumentant que legalment era impossible fer-ho per aquesta via. Una de les seves sentències (27/03/2019) establia la nul·litat tant de la llei catalana que permetia la investidura no presencial del candidat com la celebració de reunions a distancia del Govern. També el Govern espanyol argumentava que no es podia governar la Catalunya del XXI per whasapp.

2. AI TORRENT AI. Lamentablement el president del Parlament, Roger Torrent (ERC), havia evitat que la Cámara catalana investís a Puigdemont a distància. Torrent al·legava que així protegia les institucions i els diputats catalans davant la possibilitat de desafiar l’Estat i que aquest tornés a exercir la seva repressió amb virulència a Catalunya.

3. VIA TELEMÀTICA. Però una sèrie de fets posen de relleu que el coronavirus demostra que la sentencia del TC no s’aguanta en ple segle XXI. El president Pedro Sánchez es reunirà a distancia amb els presidents autonòmics per tractar sobre  la gestió del coronavirus. La mesa del Congrés i els portaveus es reuniran per via telemàtica per organitzar el ple del  24 de març. A aquesta sessió només assistiran  a l’hemicicle els ponents de cada grup i la resta s’acolliran al vot  telemàtic. Diversos membres del Govern, afectats pel virus, participaran  a distancia en el Consell de Ministres. Fins i tot el fatxa Santiago Abascal ha demanat participar en aquestes reunions per víde conferencia. L’Eurocambra ha cancel·lat les votacions i ha anunciat que els líders europeus es reuniran per videoconferència per coordinar la resposta contra l’epidèmia. El president de França, Emmanuel Macron, utilitza un monitor amb una connexió múltiple, per dirigir el país.

4. PUIGNERÓ, BOYE, SALA-I-MARTIN.Davant d’aquesta situació, Jordi Puigneró, conseller  de Polítiques Digitals i Administració, afirma, en contra del que han dit el TC i el Govern espanyol, que el país es pot governar telemàticament. Gonzalo Boye, advocat del president Puigdemont, deixa clar que el TC va aplicar  una mesura només per Catalunya quan s’ha demostrat, en canvi, que es pot treballar telemàticament a gran escala i pilotant grans responsabilitats. El sempre agut economista Xavier Sala-i-Martin escriu aquest tuit: “Però  la sagrada Constitució ‘que nos hemos dado entre todos’ no deia que a Espanya no es podia governar per  videoconferencia? ¿O això només s’aplicaba a Catalunya? ¡Quin lio! No em sorprèn que els jutges europeus no us entenguin!”.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada