Rei pecador, però PSOE / PP / VOX / CS criden ¡Viva el rey inviolable!

269

Els reis són pecadors però el PSOE monàrquic, l’ultra VOX, la dreta dura de PP i el que queda de Ciudadanos configuren una aliança perversa al crit de “Viva el rey inviolable” per evitar que s’investigui l’afer dels comptes de Juan Carlos a Suissa i del Corinavirus

1. HUMANAMENT LIMITATS. El reis seran constitucionalment inviolables, cosa jurídicament i políticament discutible, però els reis son humanament limitats i pecadors com tothom. Ho demostra la història i l’experiència quotidiana. Qui peca? Jesús digué: “Aquell de vosaltres que no tingui pecat que tiri la primera pedra” (Joan 8,7). Ni Juan Carlos, rei imposat pel dictador Franco, ni el seu fill Felipe VI, poden tirar la primera pedra a ningú. Jesús també proposa: “Perdona les nostres ofenses, així com nosaltres perdonem els qui ens ofenen” (Mateu 6, 12).

2. TALLAR D’ARREL LA CORRUPCIÓ. Els reis, pecadors però inviolables, o inviolables però pecadors, fan discursos. Juan Carlos I (24/12/2013): “La salut moral d’una societat es defineix pel nivell del comportament ètic de cada ciutadà,  començant pels seus dirigents ja que tots som corresponsables de l’esdevenir col·lectiu”. Felipe VI (24/12/2014): “La lluita contra la corrupció és un objectiu irrenunciable (…) Els ciutadans necessiten saber que no hi ha tractes de favor (…) Hem de tallar d’arrel i sense contemplacions la corrupció”.

3. MONARQUIA DESACREDITADA. Però una cosa és el que els reis prediquen, i una altra si ho practiquen. La molt desacreditada monarquia espanyola deixa de ser creïble si hi ha un divorci entre el que els reis prediquen  i el que fan. El règim, que diuen liderar i que defensen amb tots els mitjans, queda tocat. Ciutadans i ciutadanes, creients i agnòstics, homes i dones de bona voluntat, reis, inviolables o no, haurien d’escoltar les paraules que Jesús dirigeix a la gent i els  deixebles… “Els mestres de la llei i els fariseus s’han assegut a  la càtedra de Moisés. Feu i observeu  tot el que diguin, però no actueu com ells, perquè diuen i no fan” (Mateu 23, 3).

4. PRESIDENTS VIOLABLES. El cuatrifachito espanyolista (PSOE, PP, VOX, Ciudadanos), que segresta la Constitució, vol amagar la realitat amb l’excusa de la inviolabilitat reial. Citen l’article 56.3 de la Constitució: “La persona del rey es inviolable y no està sujeta a responsabilidad. Sus actos estaran siempre refrendados en la forma establecida en el artículo 64, careciendo de validez sin dicho refrendo”. L’article 64, 1 i 2 estableix: “Los actos el rey seran refrendados por el presidente del gobierno y, en su caso, por los ministros competentes (…) De los actos del rey seran responsables las personas que los refrenden”. Conclusió… Per mes inviolable que diguin que es el rei, els responsable de les seves hipotètiques malifetes son el president del Govern i els ministres. Cinc son els presidents vius: Felipe González, José Maria Aznar, José  Lluís R. Zapatero, Mariano Rajoy, Pedro Sánchez. Ells son violables.

5. “TOTES LES PERSONES SON IGUALS DAVANT LA LLEI”. Apel·lar a la inviolabilitat per amagar la realitat mostra les contraccions i l’escàs nivell democràtic del règim hereu del franquisme. En tot cas, per damunt de la Constitució espanyola hi ha la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. El seu article 20 es breu i ho diu clar i català: “Totes les persones són iguals davant la llei”. Els reis espanyols han de complir aquesta llei. Són iguals que els ciutadans i ciutadanes. Tots els fills i les filles de Déu són iguals davant el Pare. La veritat, ara intuïda i mig coneguda, se sabrà plenament, perquè Suissa i Gran Bretanya no son Espanya.

 

 

 

 

 

Comparteix aquesta entrada