Escándol. Marchena es nega a aplicar la doctrina europea existent des del 2003

244

El Tribunal Suprem ha decidit no aplicar en el cas d’Oriol Junqueras una doctrina europea existent des de fa 17 anys. No es cert, com diu el jutge Manuel Marchena, que el Tribunal de Justicia de la Unió Europea (TJUE) s’hagi tret ara del barret una doctrina nova. Escandalós.

1. Una resolució del TJUE estableix que Carles Puigdemont, Antoni Comín i Oriol Junqueras son eurodiputats des del moment en que foren escollits pel poble. Ho fa basant-se en la “Doctrina Musotto” que ”estableix que la protecció derivada de la immunitat comença des del moment en què es fan públics els resultats de les eleccions”.

2. El Parlament europeu va fixar aquesta doctrina, plenament vigent, el 2003 quan va donar la raó a Francesco Musotto. Aquest eurodiputat havia demanat la seva intervenció per defensar la seva immunitat ja que entre l’elecció com a parlamentari i la presa de possessió, quan l’organisme es trobava en període de sessions, havia comès fets presumptament delictius.

Comparteix aquesta entrada