Pedro Sánchez ha de demanar perdó pels insults a Quim Torra

443

“Ès Pedro Sánchez un racista i un supremacista?” és el títol d’un article de Salvador Cot, director de www.elmon.cat. L’autor troba a faltat una reivindicació alta i clara de la figura del molt honorable president Torraper part dels negociadors d’ERC.

 

INJURIES PROMUNCIADES PER SÀNCHEZ. “El senyor Torra representa el Le Pen espanyol. Potser es creu per sobre dels que són o pensen diferent” (18/5/18). “A Alemanya Torra no tindria cap càrrec públic per les seves idees xenòfobes” (20/5/18). “Torra no és més que un racista al capdavant de la Generalitat de Catalunya (…) Com que, per primera vegada, tenim al capdavant de la Generalitat a un racista, estarem vigilants (…) L’elecció de Torra ha despertat les vergonyes racistes de el secessionisme” (21/5/18). “[Quim Torra] És un racista i un supremacista que ofega la identitat a la meitat de la societat” (23/5/18). “Torra ha de condemnar la violència, reconèixer la feina dels Mossos i posar-se a parlar amb l’altra meitat dels catalans” (28/10/19)… En fi, tot això són (uns quants, n’hi ha més) improperis i injúries pronunciats públicament per Pedro Sánchez, el senyor que diu no sé què d’una mesa que anirà tan bé.  

CAMPANYA CONTRA EL PRESIDENT TORRA. El president Torra és l’última víctima catalana de l’allau habitual de calúmnies i insults per part del complex polític i mediàtic que té Madrid com a epicentre. La campanya contra Quim Torra ha utilitzat, com sempre, els prejudicis tradicionals del nacionalisme espanyol contra el catalanisme, en el seu cas concret a partir d’un article llunyà (La llengua i les bèsties”)” que, fent un paral·lel amb les faules, es limita a criticar les persones que tenen un odi fòbic contra la llengua catalana. Res més. També es fa servir contra Torra, a més, un truc bastant tronat que consisteix en què com que un dia va assistir a un homenatge a l’independentista històric Daniel Cardona (1890-1943) se li atribueix com a pròpia qualsevol frase -que convingui- d’un senyor que va morir vint anys abans que Torra naixés.

SILENCI DELS NEGOCIADORS D’ERC. trobat a faltar una reivindicació alta i clara de la figura del Molt Honorable president Torra per part dels negociadors d’ERC. Però mai no és tard. Segur que el president Pedro Sánchez tindrà tota la predisposició a disculpar-se pels insults que ell en persona ha proferit contra qui simbolitza el conjunt de les institucions catalanes. Ara que ja li agafa el telèfon el president -i quan se suposa que ja no caldrà què els seus guardaespatlles ensenyin la metralleta a Urgències de Sant Pau- serà un bon moment per rectificar, ajudat i aconsellat, si cal, pels republicans que tindrà asseguts a l’altra banda de la taula. És més, deu tenir interès en fer-ho, no sigui que l’opinió pública catalana arribi a la conclusió que Pedro Sánchez és un racista i un supremacista que ofega la identitat a la meitat de la societat.

 

Comparteix aquesta entrada