¿Pregar per Espanya, cardenal Cañizares? ¡I també per Catalunya!

247

“En esta hora crucial para España ¡Orad por España!”… És el títol d’una carta d’Antonio Cañizares, cardenal arquebisbe de Valencia, text  que menciona 16 vegades, 16, la paraula “España”. Però ¿Per quina Espanya cal pregar? ¡Preguem també per Catalunya! Segueix una proposta a Cañizares…

1. Preguem perquè a les nacions espanyola i catalana hi hagi més democràcia, més llibertat, més solidaritat i plena sobirania d’ambdós pobles…  ja que són aspiracions legítimes segons els drets humans i la doctrina social de l’Església.

2. Preguem perquè les institucions, inclosa la monarquia, i la ciutadania de l’estat espanyol s’alliberin dels lligams i dels condicionaments del franquisme i del nacional catolicisme… ja que atempten contra la democràcia, la llibertat, la solidaritat i la sobirania.

3. Preguem perquè s’aturi la degradació democràtica de les institucions, del sistema judicial, dels poder econòmic, polític, policial i mediàtic

4. Preguem perquè s’acabi amb el feixisme i la discriminació per motius de religió, ideologia, raça, orientació sexual.

5. Preguem perquè es respectin i els promoguin els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles, també del català.

6. Preguem perquè no hi hagi violència de cap tipus, ni verbal ni física, ni per part de la ciutadania ni per part de l’estat.

7. Preguem perquè la ciutadania visqui en una democràcia plena sense exiliats, presos i perseguits polítics.

8. Preguem perquè l’Església ofereixi  esperança als creients i a la humanitat en general, mantingui una actuació solidaria i alliberadora amb els més marginats, els pobres, els malalts, els que pateixen, els exiliats, els presos, els perseguits.

9. Preguem perquè l’església sigui fidel a l’Evangeli de Jesús, als seus valors, al seu compromís cívic, al seu sentit de Déu, i això prevalgui sobre les normatives eclesiàstiques

10. Preguem perquè la pregaria, personal i comunitària, doni a tothom, creients o no, l’esperit que transforma el cor i la realitat social.

Comparteix aquesta entrada