La cúpula d’ERC marcada pel traïdor Judes

292

L’actual direcció d’ERC està marcada pel traïdor Judes degut a l’actuació dels seus propis dirigents com Gabriel Rufián i Joan Tardà.

1. 155 MONEDES DE PLATA. Gabriel Rufián escriu el 27 d’octubre del 2017 un dels seus tuïts sintètics i significatius: “155 monedas de plata”. El “155” fa referència al repressiu 155 contra Catalunya aplicat gràcies a l’acord entre PP i el PSOE que ara pacta amb ERC. Les “monedes de plata” és refereixen al Judes que traeix a Jesús de Natzaret. La interpretació generalitzada en l’espai espanyolista i en l’àmbit sobiranista català és que Rufián acusa al president Carles Puigdemont de ser un traïdor com Judes.

2. TARDA I “OPERACIÓN JUDAS”. Joan Tardà també s’involucra amb la figura del traïdor Judes dos anys després, setembre i octubre del 2019. La guardia civil, com policía judicial,  posar en marxa l’”Operación Judas” contra els CDR, independentistes  als que se’ls acusa de terroristes violents. Tardà assumeix la versió policial espanyola i declara al diari digital ultra “El espanyol”: ” A Catalunya no hi ha violència, però si hi ha set bojos i son sospitosos, que els empresonin i els jutgin”. Però l’Audiencia Nacional deixa en llibertat sota fiança a CDR detinguts, i Tardà queda en evidencia.

3. JUDES ACTUAL Pensant en els Rufians i en els Tardàs val la pena llegir els Evangelis per veure què diuen del traïdor Judes. Es una lliçó cultural, cívica, humana i d’actualitat.

4. I JUDES ES VA PENJAR. De l’Evangeli de Mateu (de 26, 14 a 27, 5)… “Un dels Dotze, l’anomenat Judes Iscariot, se n’anà a trobar els grans sacerdots i els digué: ‘Què esteu disposats a donar-me si us entrego Jesús?’ Ells li van oferir trenta monedes de plata. I des d’aleshores Judes buscà una ocasió per entregar-lo (…) Arribat el capvespre, Jesús es posà a taula amb els Dotze. Mentre sopaven digué: ‘En veritat us ho dic, un de vosaltres em trairà’ (…) Encara Jesús parlava a Getsemaní quan va arribar Judes. L’acompanyava molta gent amb espases i garrots, que venia de part dels grans sacerdots i dels notables del poble. El qui el traïa els havia donat un senyal: ‘És el qui jo besaré; deteniu-lo’. A l’instant es va acostar a Jesús i li digué: ‘Salve, rabí’! (…) Judes, el que l’havia traït, quan veié que havien condemnat a Jesús, es penedí del que havia fet. Va retornar les trenta monedes de plata als grans sacerdots i als notables, i els digué: ‘He pecat entregant a la mort sang innocent’. Però ells li contestaren: ‘I a nosaltres què ens importa? Això es cosa teva’. Ell va llençar les monedes al santuari i sortí. Se’n va anar i es va penjar”.

 

Comparteix aquesta entrada