PSOE en procés de VOXització espanyolista i de degradació democràtica

235

PSOE de Pedro Sánchez, espanyolista com VOX

Nombroses actuacions i declaracions del Govern espanyol i del partit de Pedro Sánchez contra el sobiranisme democràtic i pacífic català demostren que el PSOE viu un accelerat procés de VOXització. Es a dir, de degradació democràtica i radicalització ultra espanyolista.

1. Així es reflecteix en una cinquantena de punts que Ramir de Porrata-Doria, emprenedor català i agut internauta, planteja a les xarxes. Escriu: “Ara que Pedro Sánchez necessita els vots de l’independentisme per ser investit, és molt important negociar bé. I per negociar bé és essencial que fem memòria i recordem tot el que ha dit i fet el PSOE contra Catalunya els darrers mesos”. La fiabilitat del PSOE està sota zero, segons www.avantguarda.cat

 2. La vicepresidenta Carmen Calvo avisa els independentistes que la seva “torpesa política immensa” per vetar Miquel Iceta al Senat tindrà “conseqüències”.

 3. Amnistia Internacional denuncia el pas per Espanya d’un vaixell saudita amb armes per al Iemen. Josep Borrell diu que el vaixell saudita Bahri Yanbu només transporta “armes no letals”. ¿Que són “armes no letals”?.

 4. Meritxell Batet, presidenta del Congrés, dona per feta  la suspensió dels presos polítics com a diputats però deixa en l’aire que es produeixi abans de l’26-M

 5. Borrell es refereix a la crisi migratòria com una “hemorràgia d’immigrants”. Defensa l’acord amb Turquia per aturar l’arribada de migrants a Grècia.

 6. El Congrés, presidit per Batet, suspèn als presos polítics Oriol Junqueras, Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull com a diputats.

 7. Iceta balla satisfet el dia que Batet impideix que els presos polítics puguin exercir com diputats escollits pel poble.  

8. Iratxe García Pérez, eurodiputada del PSOE, s’adreça al Parlament Europeu per defensar la repressió contra Carme Forcadell.

 9. El PSOE inclou en la seva proposta d’acord a Múrcia una referència a l’article 155 contra Catalunya per atraure Ciudadanos

10. L’Estat vol controlar els comptes de la Generalitat. El Govern del PSOE, com feia el PP,  mantindrà el control financer de la Generalitat mentre “continuï fent afirmacions desafortunades”. Cap article de l’Estatut o de la Constitució sustenta això.

11. Borrell recorrerà les noves delegacions catalanes perquè son “clarament nocives” per a l’Estat. El Govern català replica que “el pitjor enemic de la imatge exterior d’Espanya és el que el propi Estat fa quan vulnera drets”.

12. PSOE, PP i CS demanen prohibir la conferència dels presidents Torra i Puigdemont al Parlament Europeu.

13. PSOE, PP, CS i VOX proposen modificar l’euroordre perquè no es repeteixi el “cas Puigdemont”. Demanen ampliar el nombre de delictes d’aplicació automàtica.

14. Espanya insta a l’ONU a inhabilitar dos membres del Grup de Treball que demanen la llibertat dels presos polítics.

15. PP, PSOE, CS demanen retirar acreditacions provisionals d’eurodiputats al president Puigdemont i Toni Comín… acreditacions que, en canvi, es donen a altres diputats.

16. El Govern del PSOE amenaça a l’Open Arms amb multes de 901.000 euros si rescata a la Mediterrània

17. El Govern espanyol espia l’acció exterior a Europa del Govern català

18. PSOE i CS pacten en el poble andalús de Mijas l’aplicació del 155 contra Catalunya com gran prioritat.

19. José Zaragoza, àlies el Zaragozín del regne i diputat del PSOE al Congres, menysté a ERC i JxCat: “No els trucarem ni a última hora”

20. Pedro Sánchez adverteix que el 155 es pot aplicar amb un govern en funcions

21. El Govern del PSOE reclama a la Generalitat que redueixi la despesa sanitària i farmacèutica.

22. El Congrés torna a vetar la comissió d’investigació del 17-A i les compareixences de Pedro Sánchez, dels ministres Grande-Marlaska i Margarita Robles, i de la direcció del CNI

 23. El Govern del PSOE qualifica VOX de “partit conservador” en el document d’”España global” elaborat per oposar-se a l’independentisme a escala internacional.

 24. Pedro Sánchez amenaça amb el Tribunal Constitucional per limitar l’acció exterior de la Generalitat.

 25. El PSC, amb Miquel Iceta i Salvador Illa,  torna a manifestar-se al costat de Societat Civil Catalana on es crida “Puigdemont a prisión”.

26. El PSC no assisteix a la manifestació antirepresiva perquè “no interpel.la a tota la societat”.

27. Pedro Sánchez: “Los republicanos nos sentimos muy bien representados en esta monarquia parlamentaria”.

28. Irene Lozano (Ministeri d’Exteriors del PSOE) participa en un acte de Societat Civil Catalana contra la immersió lingüística. 

29. Eva Granados (PSC): “No ha de ser la ciutadania qui dirimeixi una qüestió com l’autodeterminació. L’independentisme no aconseguirà un referèndum amb el PSOE”.

30. El govern espanyol renova el ducat “con Grandeza de España”, que Franco va atorgar a Primo de Rivera, fundador de La Falange. L’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica pregunta a Sánchez si la democràcia segueix reconeixent els líders feixistes.

 31. El Govern espanyol prohibeix d’impulsar el corredor 5G pactat entre Catalunya i Occitània

 32. El PSOE diu que no vol dependre de partits independentistes i defensa aplicar el 155 si convé.

 33. Iceta garanteix que Sánchez tindrà  el “suport total i absolut” del PSC si decidís aplicar el 155

 34. Sánchez vol prémer el botó roig creat per Rajoy al Tribunal Constitucional contra el procés sobiranista (que el PSOE rebutjava)

 35. El Govern espanyol vol prohibir al Parlament els debats sobre la monarquia i l’autodeterminació.

 36. Borrell vol tancar les delegacions catalanes a l’Argentina, Mèxic i Tunísia 

 37. José Zaragoza es reuneix i riu desmesuradament amb el coronel Baena i el fiscal Zaragoza.

 38. El Govern socialista demostra el seu respecte al dictador Franco ja que la ministra de Justícia presideix l’exhumació de la mòmia del sinistre Valle de los Caídos.

 39. Pedro Sánchez bloqueja urgències de l’Hospital de Sant Pau a Barcelona durant 30 minuts, impedint que hi pugui entrar cap ambulància.

 40. Pedro Sánchez no agafa el telèfon a Quim Torra, malgrat les nombroses trucades del president català.

 41) Marlaska: “La violencia en Catalunya ha sido de mayor impacto que en el País Vasco”

 42. Sánchez clarifica el programa del PSOE y elimina l’aposta pel federalisme i la plurinacionalitat.

 43. El govern espanyol demana al Tribunal Constitucional que impedeixi un debat al Parlament de Catalunya

 44. El Govern del PSOE publica un decret que permet a l’Estat fer-se amb el control de les xarxes i els serveis de comunicació electrònic.

 45.  Sánchez diu que si l’independentisme superés el 50% del vot ‘no canviaria res’

 46. Sánchez proposa tipificar com a delicte els referèndum il·legals, i introduir una assignatura sobre valors constitucionals. Es a dir, encara ara el referèndum no es il.legal

 47. El PSC avisa que la protesta contra el rei “no sortirà gratis”.

 48. Miguel Ángel Vecino, cònsol cessat a Edimburg per Borrell, acusa el ministre d’haver-li donat “ordres inconstitucionals” mentre ha estat destinat a la capital escocesa.

49. Pedro Sánchez diu que durà el president Puigdemont de tornada a Espanya, argumentant que el Govern espanyol controla la fiscalia. Puigdemont replica si Sánchez vol segrestar-lo.

50. El govern espanyol menteix  amb un informe inexistent per no pagar els deutes amb els governs dels Països Catalans. La ministra María Jesús Montero, no tenia cap informe de l’advocacia de l’estat i només havia fet ‘consultes verbals’. 

 

 

Comparteix aquesta entrada