POSTELECTORAL. Pedroerdogan  ha de parlar amb Torra i no pot segrestar a Puigdemont

247

“¿Vostè em vol segrestar, senyor Pedro Sánchez?”

El resultat de les eleccions demostren que Pedroerdogan (Pedro Sánchez + dictador turc  Erdogan) ha de parlar amb el president Quin Torra i no podrà segrestar al president Carles Puigdemont.

1. Pedroerdogan és políticament avui més feble que ahir. La seva actuació repressora no impedeix que el conjunt del sobiranisme / independentisme català es consolidi i s’incrementi a cada contesa electoral i guanyi, fins i tot en les eleccions generals, al bloc del 155 (PSOE, PP, CS, VOX). Sánchez és el principal responsable de la repetició de les eleccions,del seu cost polític i econòmic, i del laberint existent a l’estat. És el principal responsable del creixement de l’ultradretà VOX perquè el monàrquic PSOE no ofereix cap alternativa al sobiranisme / independentisme català. El suposat federalisme espanyol és un bluf, un engany, un fracàs. També és responsable perquè es nega a dialogar amb Quim Torra sobre tot i sense condicions malgrat que el president català demana insistentment parlar amb ell.

2. Una conseqüència electoral es que Pedroergodan no podrà segrestar al president Puigdemont, exiliat a Waterloo, degut a la complicació del nou mapa polític espanyol i a la nova victòria de l’independentisme a les urnes. Sánchez, violant la separació de poders d’una democràcia, es va comprometre a que si guanyava les eleccions pportaria Puigdemont a Espanya.

3. Puigdemont va replicar-li: “Senyor Sánchez li avanço que només té dues maneres de complir aquesta promesa i ambdues son contraries al dret de la Unió Europea i de la democràcia. Una es que vostè prengui des del Consell de Ministres les decisions que en una democràcia consolidada només pot prendre el poder judicial. Si vostè estimes i respectés la Constitució que tan diu defensar, això no ho pot fer. L’altre es practicar el mateix que un ministre i altres dirigents del seu partit, Partit Socialista, ja varen practicar en el passat i que vostè segurament justifica: el segrest de persones. ¿Vostè em vol segrestar, senyor Pedro Sánchez?

4. Pedroerdongan no contesta a Puigdemont. No sap que dir-li, o no es valent per fer-ho. Puigdemont, implícitament, li recorda el terrorisme d’estat dels GAL, pel qual foren condemnats un ministre i dirigents del partit de Pedro Sánchez. ¿Petroerdogan condemna els GAL? No contesta. Silenci.

 

Comparteix aquesta entrada