Catalunya. Vint punts claus per reflexionar i votar

412

Votar i urnes. Cal respectar sempre les urnes i els vots

Els cristians, els creients de totes les denominacions religioses, els agnòstics que hi sintonitzen poden pregar. Pregària perquè l’esperit de Déu animi als homes i dones a construir una convivència basada en el respecte i la promoció dels drets i les llibertats de totes les persones, també dels exiliats i presos, i de tots el pobles, inclòs el català.

 

1. ¿Sabeu que la Constitució (article 10.2) obliga a respectar la Declaració Universal dels Drets Humans i els tractats internacionals que reconeixen el dret d’autodeterminació?

2. ¿Coneixeu que la Doctrina Social de l’Església catòlica avala el dret d’autodeterminació?

3. ¿Sou conscients, per tant, que els partits auto denominats constitucionalistes violen sistemàticament la lletra i l’esperit del text constitucional?

4. ¿Quins partits defensen el dret d’autodeterminació i que Catalunya és una nació amb els mateixos drets que totes les nacions, petites o grans, en el segle XXI i  i que volen una relació d’igual a igual amb Espanya?

5. ¿Quins partits tracten Catalunya com una regió o comunitat autònoma amb dependència política i econòmica subordinada a Espanya i els seus Governs centralistes?

6. ¿Considereu que el cuatrifachito (PSOE, PP, CS, VOX) vol imposar, d’una o altra manera, un 155 que reprimeixi Catalunya, les seves institucions i la seva ciutadania del color que sigui?

7. ¿Per què els partits espanyolistes del cuatrifachito, amb el PSOE de Pedro Sánchez al davant, defensen la monarquia espanyola imposada pel dictador Francisco Franco en el ciutadà Juan Carlos I a títol de rei, pare de Felipe VI i avi d’Elionor i Sofia?

8. ¿Considereu que el federalisme del PSOE és un bluf, una estafa, un fracàs històric d’aquest partit que no és federal ni en el Govern ni en l’oposició?

9. ¿Considereu  que el “atado y bien atado” del  general Franco implica que el franquisme està viu i amb poder a les estructures de l’estat espanyol com el sistema judicial, Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, partits polítics espanyols, exèrcit, aparell policial, caverna mediàtica, clavegueres de l’estat?

10. ¿Què fa el PSOE de Pedro Sánchez i Miquel Iceta per condemnar el terrorisme d’estat dels GAL pel qual foren condemnats dirigents d’aquest partit?

11. ¿Per què el Govern del PSOE es nega a depurar responsabilitats en la policia espanyola per algunes de les seves actuacions a Catalunya?

12. ¿Considereu que la llibertat d’expressió a l’estat espanyol està al baix nivell de les dictadures com, per exemple, Turquia i Corea?

13. ¿Per què el cuatrifachito (PSOE, PP, CS, VOX) tenen por a la democràcia i entre referèndum, possibilitat contemplada a la Constitució, i repressió opta per la repressió?

14. ¿Considereu que el sobiranisme / independentisme afavoreix la Catalunya del segle XXI i alhora contribueix a desmantellar el “atado y bien atado” franquista instal·lat en les estructures de l’estat espanyol?

15. ¿Cal la unitat electoral i estratègica del sobiranisme democràtic i pacífic donada la creixent repressió institucional, judicial, mediàtica i policial del règim espanyol?

16. ¿Quina és la força política que avui i sense ambigüitats insisteix més en la unitat sobiranista a les institucions i al carrer?

17. ¿Per qué l’espanyolisme polític, mediàtic i institucional prefereix l’ERC de Gabriel Rufián i Joan Tardà?

18. ¿El Consell per la República a Waterloo i el president Carles Puigdemont són un factor determinant per la internacionalització del cas català i l’alliberament dels presos política catalans donat el fet que el Consell i Puigdemont son lliures a la Unió Europea i fora de la jurisdicció espanyola?

19. ¿Considereu que els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra mereixen un plus de credibilitat i de suport pel fet de que son els principals adversaris o enemics a abatre políticament pel règim espanyol?

20. ¿Admeteu que els sobiranistes que, potser cansats, s’abstinguin a les urnes donen de fet el seu vot a les forces del Cuatrifachito espanyolista (PSOE, PP, CS, VOX)?

 

Comparteix aquesta entrada