POSTELECTORAL. L’ultra espanyolista VOX dona suport a Felipe VI

511

El líder de l’ultra VOX dona suport a Felipe VI

L’ultra espanyolista VOX, que s’autodefineix com “movimiento de extrema necesidad”, dona suport a Felipe VI constituint-se en una de les columnes de la monarquia espanyola després de l’espectacular desfeta de Ciudadanos. Ahí lo dejo.

1. La tercera de les cent mesures de VOX, partit liderat per Santiago Abascal (ex diputat del PP) i Ortega Lara (ex funcionari de presons), és aquesta: “Dotar de la máxima protección jurídica a los símbolos de la nación, especialmente la Bandera, el Himno y la Corona. Agravamiento de las penas por las ofensas y ultrajes a España y sus símbolos o emblemas. Ninguna afrenta a ellos debe quedar impune”.

2. VOX es declara constitucionalista com PSOE, PP i CS encara que és partidari liquidar l’estat de les autonomies. Però “la monarquia no es cap problema d’Espanya”, segons Abascal va manifestar un dia a “Monarquia Confidencial”. El líder ultra espanyolista explica que VOX considera  que la monarquia establerta  per Francisco Franco dona un servei extraordinari a Espanya tant dins Espanya com a nivell internacional. “El rei compta amb la lleialtat de VOX a la Coroma com símbol de la unitat i permanència d’Espanya”, segons va dir Abascal en la trobada que va tenir amb Felipe VI en matkiiu de les anteriors eleccions generals.

3. Abascal li va expressar la seva satisfacció pel discurs que el rei va pronunciar el 3 d’octubre del 2018 després del referèndum d’auto determinació, Aquell discurs de Felipe VI encara avui és molt criticat pels sobiranisme  i també des dels àmbits democràtics que no son sobiranistes.

Comparteix aquesta entrada