Paraules, gestos i juraments del rei sense valor

257

Felipe VI va dir que Catalunya és el que els catalans vulguin que sigui

Les decisions de la Junta Electoral i les dades objectives de la història monàrquica espanyola indiquen que els juraments, els gestos i les paraules del rei no tenen valor.

1. La Junta Electoral Provincial de Barcelona tomba el recurs presentat per JxCat i ERC per la visita del rei d’Espanya a Catalunya en plena campanya electoral. La Junta Electoral, ¡oh sorpresa!, considera que aquesta activitat de Felipe VI no té cap contingut electoral i que el cap d’estat no té cap adscripció política. ¡¡¡…!!!

2. Estar d’acord amb la Junta Electoral implica acceptar que… El rei no és polític. El rei no te herència, ni antecedents ni succesors polítics. El rei no te pensament polític. El rei no té sentiments polític. El rei no té conviccions polítiques. El rei no fa gestos polítics. El rei no fa discursos polítics. El rei no pren decisions polítiques… El rei, ¿a que dedica el seu temps?

3. Felip VI, quan era príncep, va fer una declaració pública i solemne en una visita que va realitzar l’any 1990 a Catalunya. Va dir: “Catalunya serà el que els catalans vulguin que sigui”. “La Vanguardia”, diari cada vegada més espanyol i sempre servil amb el règim establert, va titular de manera destacada en la portada: “Catalunya es lo que los catalanes quieren que sea”. ¿Quin valor tenen d’aquestes paraules de Felipe VI?

4. El pare de Felipe VI, Juan Carlos de Borbón, quan era príncep, va jurar fidelitat a la llavors legislació, legislació feixista, i lleialtat al general dictador Francisco Franco. El president de las Cortes, Antonio Iturmendi, va preguntar al príncep: “En nombre de Dios y sobre los Santos Evangelios ¿juráis lealtad a Su Excelencia el Jefe del Estado y fidelidad a los Principios del Movimiento Nacional y demás leyes Fundamentales del Reino?. El príncep va contestar: “Sí, juro lealtad a Su Excelencia el Jefe del Estado y fidelidad a los Principios del Movimiento Nacional y demás Leyes Fundamentales del Reino”. ¿Quin valor tenen aquestes paraules de Juan Carlos I, pare de Felipe VI i avi d’Elionor i Sofia?.

Comparteix aquesta entrada