Decàleg. Val la pena el vot segur a JxCat

406

President Carles Puigdemont i Laura Borràs (JxCat) a Waterloo

El conjunt dels partits sobiranistes (ERC + JxCat + CUP) supera a Catalunya al cuatrifachito monàrquic i repressor (PSOE + PP + CS + VOX) en les eleccions del 10 de novembre. Val la pena el vot segur a JxCAT.

1. Tothom és necessari per a la Catalunya democràtica, lliure, solidària, pacífica, sobirana / independent. El vot més segur es a JxCat, la força impulsada pels presidents Quim Torra, a Catalunya, i Carles Puigdemont, a l’exili, perquè son claus pel present i el futur d’aquesta Catalunya.  

2. Molts personatges i diversos factors, inclosa la repressió institucional i policial, dona ales a la internacionalització del conflicte entre Espanya i Catalunya. Els vincles JxCat + Torra + Puigdemont, a més, son determinants en el creixement incessant i irreversible de la projecció internacional del cas català en l’opinió pública i en els àmbits polítics d’arreu del món.

3. El Consell per la República Catalana a Waterloo (Bèlgica) no esta sotmesa a la jurisdicció i a la repressió del Govern d’Espanya, ara del PSOE, que  veu, per altra banda, com fracassa estrepitosament el seu intent propagandístic tercermundista de netejar la cara del règim espanyol.

4. Per tot això, els presidents Torra i Puigdemont son els enemics prioritaris a abatre pel cuatrifachito espanyolista, per les institucions judicials i policials que controlen i per la caverna mediàtica, inclosos els diaris espanyols La Vanguardia i El Periódico.

5. Ambdós presidents catalans són perseguits pels pocavergonyes promotors del terrorisme d’estat dels GAL, del qual Pedro Sánchez i Miquel Iceta mantenen un covard silenci.

6. JxCat és la força que més ha fet, fa i s’ha compromès a fer sense ambigüitats a les institucions, a la societat i al carrer per aconseguir una necessària candidatura i estratègia unitària sobiranista catalana davant la repressió espanyola.

7. La unitat estratègica i electoral plantejada per JxCat  és la millor fórmula per aconseguir àmbits de diàleg. No s’ha de perdre el temps intentant construir un govern espanyol, del color que sigui, a canvi de res com ja va passar en les anteriors eleccions espanyoles. Els fets demostren que al PSOE i al PP els hi escau respecte Catalunya i les llibertats el tanto monta monta tanto. Són el mateix i formen el bloc dogmàtic franquista de la “España una, grande y libre”.

8. Les candidatures de JxCat estan formades per homes i dones preparats, compromesos, de gran qualitat cultural i humana. A la circumscripció de Barcelona, per exemple, hi ha figures com Laura Borràs, Miriam Nogueras, Jaume Alonso-Cuevillas, Pilarín Bayés, Isidor Marí, Lluís Puig, Pilar Calvo, Inmaculada Parellada, Joan Lluís Bozzo, Roger Espanyol, Joan Rigol. Son personatges que contrasten, sigui dit amb respecte, amb l’estil histriònic i l’ambigüitat de Rafael Rufián i Joan Tardà, d’ERC. Rufián i Tardà només se’n recorden  en els seus mítings d’Oriol Junqueras i tanquen en la presó de l’oblit els altres exiliats, presos i perseguits polítics catalans.

9. JxCat té presents tots els exiliats, presos i perseguits polítics. Els seus objectius urgents i prioritaris son enfortir el sobiranisme, incrementar la projecció internacional de Catalunya, consolidar la unitat política i estratègica independentista, aprofundir la cohesió i el progrés de la societat catalana, establir una relació d’igual a igual entre Espanya i Catalunya… tot desconfiant d’entrada d’un Govern espanyol repressor dels drets i de les llibertats de les persones i dels pobles.

10. El Consell per la República actúa tenint en compte, en síntesi aquests deu valors… 1/ Dret a l’autoderminació. 2/ Pau, no-violència. 3/ Respecte, voluntat i diàleg. 4/ Drets lingüístics individuals i col·lectius. 5/ Apoderament ciutadà en tots els seus àmbits. 6/ Treball cooperatiu i col·laboratiu. 7/ No discriminació, igualtat d’oportunitats, dignitat de les persones i defensa de la societat inclusiva. 8/ Sostenibilitat, justícia social, econòmica i mediambiental. 9/ Llibertat, drets civils, polítics i socials. 10/ Esperit, autoexigència, aspiració, excel·lència i rigor.

 

Comparteix aquesta entrada