Els bisbes discrepen de PP i C’s sobre els presos polítics

393

La Conferència Episcopal Tarraconense, integrada pels 13 bisbes catalans, celebra el trasllat de presos polítics a centres penitenciaris de Catalunya.

1. La postura episcopal, expressada amb el seu habitual to moderat, mostra la seva discrepància amb els partits i organitzacions de la dreta i l’ultradreta espanyolista, (PP, C’S, SCC, Vox…) que estan en desacord amb l’apropament de presos. 

2. El comunicat de l’episcopat diu sobre aquesta qüestió: “Els bisbes han tingut notícia de l’apropament d’alguns antics membres del govern de la Generalitat i altres dirigents socials a centres penitenciaris ubicats en territori català. Celebren l’aplicació d’aquesta mesura legal i humanitària que, sens dubte, afavorirà el contacte amb les famílies d’aquests detinguts en presó preventiva. Així mateix, els bisbes desitgen que es continuïn donant passos per part de tots els agents polítics i socials per tal que, com ja han manifestat repetidament, es pugui trobar una solució a l’actual situació que sigui justa i acceptable per a tothom, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú. I conviden novament els cristians a pregar i ser constructors de pau i apòstols de reconciliació enmig de la societat catalana”.

 

Comparteix aquesta entrada