Sala-i-Martín planta cara al “sinistre” i “paràsit” Borrell

2483

L’economista Xavier Sala-i-Martín planta cara al monàrquic i nou ministre espanyol José Borrell al que qualifica, amb raonament implacable, de “sinistre” i “paràsit”.

 
1. Sala-i-Martín reprodueix uns tuïts del passat 19 de desembre sobre Borrell perquè mantenen vigència. “Em reafirmo 100% en tot el què dic. El míting de Borrell enfotent-se del físic d’Oriol Junqueras quan aquest és a la presó és un dels actes més miserables que s’han vist mai al nostre país”.

 2. ”Borrell sembla viure una segona joventut política que l’ha portat a ser l’estrella del PSC. La ‘frase de la campanya’ ha estat allò de què calia desinfectar Catalunya. Ho deia mentre es mofava del físic de Junqueras. La baixesa moral d’enfotre-se’n del físic d’un adversari polític que no es pot defensar perquè és a la presó demostra quin tipus de persona és Borrell”. (El nou ministre espanyol es referia despectivament a “l’arquitectura física i moral” de Junqueras)

 3. “Borrell, a un altre míting del PSC, suggereix que si els independentistes no deixen de pensar com pensen, ‘llegaremos a las manos’. És a dir, el PSC dona suport a la violència contra els independentistes. I figura que el PSC és el partit moderat de l’unionisme!!!”.

 4. “Les repetides declaracions virulentes i repugnants de Borrell s’entenen millor si recordem qui és, en realitat, aquest sinistre personatge i fem memòria dels escàndols que l’han anat esquitxant al llarg de la vida política”.

 5. “Un dia va arribar a ser candidat del PSOE a la Moncloa… però va ser obligat a dimitir com a candidat per l’escàndol dels seus col·laboradors al ministeri, Aguiar i Huguet”.

 6. “Malgrat no tenir qualificacions universitàries que ho justifiquessin, Borrell va ser col·locat com a rector de la Universitat Europea de Florència simplement perquè era un home del partit socialista que tenia poder a aquella època a Europa i perquè calia Borrell calladet i content”.

 7. “Però poc temps després va ser obligat a dimitir per haver enganyat  la universitat. No havia declarat que treballava i cobrava d’Abengoa quan sabia que el rector no podia cobrar sobresous fora de la universitat”.

 8. “Malgrat ser l’economista ‘estrella’ del consell d’Abengoa (i cobrar uns 2 milions d’euros) no va veure l’endeutament que estava acumulant la companyia, un endeutament que va portar a la fallida”.

 9. “Per no veure, no va veure que uns timadors li van estafar uns 150.000 euros. El ministre arrogant que s’havia passat la vida esclafant adversaris i donant lliçons, de sobte es va convertir en la riota de la ‘classe empresarial’ espanyola”.

 10. “Borrell mai no ha tingut una feina productiva. Sempre ha viscut o bé de l’estat, del partit o de les institucions on l’estat o el partit tenien influència. Perquè Espanya (amb la Catalunya autonòmica inclosa) és un estat extractiu on unes èlits controlen el poder polític i econòmic per ‘extraure’ els diners dels ciutadans. I Borrell n’és l’exemple paradigmàtic”.

 11. “Borrell ens diu que cal desinfectar Catalunya de l’independentisme. No, senyor Borrell: el què cal és desinfectar Espanya dels paràsits que, com vostè, viuen dels diners dels altres. Si poguéssim desinfectar Espanya, ho faríem. Però els partits que representen l’elit (PSC, C’s i PP) ho tenen tot lligat i ben lligat. I com que no podem desinfectar Espanya, l’única opció és marxar i votar els partits que volen marxar, i fer un país nou, des de zero, perquè els paràsits com vostè no puguin seguir xuclant  la sang dels contribuents. I per això seguirem votant els partíts independentistes”.

Comparteix aquesta entrada