El monàrquic Pedro Sánchez vol un ministre que desinfecti Catalunya

489

El nou president del Govern espanyol, el monàrquic Pedro Sánchez, vol un ministre que “desinfecti” o “netegi” Catalunya, “malalta” a causa del sobiranisme democràtic i pacífic.

1. José Borrell és un dels que més sona com ministrable. Borrell, que ha tingut problemes amb la justícia, va fer unes declaracions escandaloses en un míting del PSOE a l’Hospitalet en les eleccions catalanes del 21-D. Va dir: “Es l’hora de passar el desinfectant per deixar enrere el procés independentista. Les coses sense desinfectar-les es podreixen. Ja arribarà el moment de recosir ferides. Una societat no pot viure si el quaranta i tant per cent de la gent està convençuda que li aniria millor fora. No pot ser. Si una proporció tan gran de la gent pensa que estaríem millor fora, aquest és un país malalt”. La polèmica paraula “desinfectar” una societat fa reviure les imatges horroroses dels qui desinfectaren jueus, homosexuals, malalts mentals, comunistes, cristians contraris al nazisme…

2. Les paraules de Borrell recorden el lema de Xavier Garcia Albiol en les municipals: “Limpiando Badalona”. ¿Netejar, què? ¿carrers? ¿Persones?. El candidat del PP ho va dir en la llengua que empra al Parlament com diputat: “Hay que limpiar Badalona de esos que se meten 25 en un piso y tiran de los bolsos de las ancianas. Hay que limpiar de delincuentes y de pisos superpoblados que hacen malvivir al resto de la comunidad”. Albiol fou acusat de racista i xenòfob.

3. El desinfectador Borrell i el netejador Albiol conflueixen aquests dies a Badalona. El PSC de Miquel Iceta, també ministrable, està debatent si, malgrat tenir només tres regidors, els socialistes es fa amb l’alcaldia badalonina amb el suport del PP d’Albiol i de Ciudadanos del falangista Albert Rivera.

4. El fet es que Borrell, Garcia Albiol, Iceta, Rivera, Millo, l’ex ministressa popular Montserrat han coincidit aquests temps en el suport al repressiu i destructor 155, en recursos al qüestionat Tribunal Constitucional contra lleis socials catalanes, i en manifestacions espanyolistes de la franquista Societat Civil Catalana.

5. Com a contrast, el president Quim Torra, acusat de racista per miserables, ha nomenat un conseller marroquí al seu Govern, Chakir El Homrani. I una de les seves primeres actuacions presidencials ha estat la de visitar a uns immigrants que porten setmanes fent una tancada per reivindicar els seus drets humans i cívics.

 

 

        

 

 

Comparteix aquesta entrada