Carta al Papa demanant gestions per alliberar els ostatges polítics catalans

649

Benvolgut i respectat Papa Francesc,

Som familiars, votants o simplement demòcrates solidaris amb els ostatges polítics catalans –perseguits, a la presó o a l’exili- per una decisió injusta i venjativa del règim polític espanyol. Ens adrecem a vostè per demanar la vostra intercessió a favor del seu immediat alliberament com veniu fent a altres territoris conflictius del món.

El president de Catalunya i quatre dels seus ministres són a exiliats, a Brussel·les, capital de l’UE des del passat 2 de novembre. El vicepresident i diversos ministres estan empresonats a Madrid, a 600 kilòmetres de Barcelona. Dos dirigents, demòcrates i pacifistes, d’entitats cíviques estan a la presó de Soto del Real, també a Madrid, des del passat 22 d’octubre.

Tots són acusats d’haver impulsat un referèndum d’autodeterminació de Catalunya celebrat el passat 1 d’octubre i que unilateralment el Govern espanyol no va voler pactar. Es tractava de dilucidar a les urnes si el poble català, de manera pacífica i democràtica, optava o no per un Estat en forma de república. Va guanyar el “sí” en una jornada en que tot el món va veure per TV la repressió brutal de la policia espanyola contra els catalans homes i dones, grans i joves, que estaven als collegis electorals de manera pacífica i desarmada.

El règim espanyol va suspendre després les institucions catalanes d’autogovern aplicant el repressiu article 155 i imposant unes eleccions el 21 de desembre. Les forces sobiranistes (Junts per Catalunya, ERC i CUP) han guanyat amb vots i escons a les forces espanyolistes del 155 (Ciudadanos, PSOE, PP). Malgrat aquests resultats electorals, el règim espanyol (monarquia, Govern, fiscalia, sistema judicial, aparell mediàtic) manté els dirigents sobiranistes catalans com ostatges. Aquests dirigents són persones demòcrates, pacífiques i pacifistes. No són lladres, ni violadors, ni pederastes, ni assassins, ni corruptes.

Per tot això, nosaltres, cristians o agnòstics, ens dirigim a vostè com home de pau, de diàleg i amb autoritat ètica a tot el món. Compartim la vostra voluntat de promoure i defensar els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. Així es contempla en la Declaració Universal dels Drets Humans, en la Doctrina Social de l’Església, en els documents pontificis i de la Conferencia Episcopal Tarraconense o catalana. Catalunya és un d’aquests pobles. Una nació mediterrània, de vuit milions d’habitants, oberta a Europa i al món, amb fondes petjades del cristianisme. Així ho certifica “Arrels cristianes de Catalunya”, document emblemàtic de l’episcopat català.

Agraïm des d’ara el vostre suport als ostatges polítics catalans i la vostra intercessió alliberadora a favor seu. L’alliberament és imprescindible per crear i consolidar una societat democràtica, lliure, solidària i sobirana. I nosaltres, com sempre demaneu a tothom, preguem per vos.

(Tots els internautes poden trobar la manera d’enviar aquest text o similar a la Santa Seu, a través de JxCat, ERC, CUP, Omnium, ANC, entitats eclesials)

Comparteix aquesta entrada