Autoritats espanyoles poden acabar davant tribunals internacionals

8500

Les autoritats espanyoles (governants, polítics, fiscals, jutges, policies) que ara reprimeixen el sobiranisme català poden acabar un dia davant els tribunals internacionals.

1. El Col·lectiu Praga impulsa aquesta denuncia de manera documentada i implacable contra les autoritats espanyoles. Aquesta associació està formada per catedràtics i professors de Dret de les Universitats de Catalunya, independent de qualsevol institució pública o privada. La denunciava dirigida a les entitats internacionals de protecció dels drets humans, especialment Nacions Unides. La qüestió catalana es confirma com un afer internacional de caràcter polític i jurídic.

2. Aquest col·lectiu de juristes considera que les autoritats espanyoles vulneren amb les seves decisions i actuacions els drets humans, trenquen el sistema democràtic i de drets de l’estat espanyol amb la vulneració dels drets de lliure expressió, reunió, manifestació, integritat física i el dret a un jutge imparcial.

3. Les autoritats espanyoles, segons aquest selecte i nombrós grups de juristes, també vulneren el dret de participació política. Els juristes argumenten que el dret de participació política inclou el dret a l’elecció de diputats i també el dret a que aquests es mantinguin en els seus llocs, exercint la funció representativa per la que han estat escollits per el poble. El Col·lectiu es refereix al president de Catalunya i als membres dels seu Govern que estan a l’exili o la presó. Tots ells, segons el grup de juristes, “son presos polítics, en el sentit exigit pel Consell d’Europa.

4. Per tot això es demana que les autoritats espanyoles siguin objecte d’una investigació internacional independent i complerta. Pot succeir, per tant, que els fiscals que ara fiscalitzen i que els jutges que ara jutgen siguin un dia fiscalitzats i jutjats. No és la primera vegada que succeix en la història dels pobles, fins i tot en la més recent.

Comparteix aquesta entrada