Rajoy vulnera sistemàticament la Constitució

379

El Govern espanyol i els partits còmplices que donen suport a Mariano Rajoy es mofen de la Constitució espanyola i la vulneren sistemàticament.

1. La Constitució preveu referèndums per prendre decisions polítiques d’especial transcendència (article 92). Rajoy nega a Catalunya l’exercici d’aquest dret.

2. La Constitució contempla el dret de l’autodeterminació. “Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i els acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya” (article 10.2). La Declaració i els tractats mencionats inclouen el dret d’autodeterminació dels pobles o nacions com Catalunya. Rajoy nega a Catalunya l’exercici d’aquest dret.

3. La Constitució prohibeix la  guerra bruta i les clavegueres de l’estat. “La dignitat de la persona, els drets inviolables que li son inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres són fonament de l’ordre polític i de la pau social” (article 10.1). Rajoy és responsable de  la guerra bruta i de les clavegueres de l’estat especialment contra Catalunya

4. La Constitució estableix que el rei ha de ser neutral i mediador. Però el Felipe VI actua de manera partidista mostrant la seva incomprensió genètica sobre Catalunya.

5. La Constitució teòricament està a favor de la convivència. El rei i el Govern espanyol, però, no demanen perdó per l’afusellament de Lluís Companys, president de Catalunya, a mans de nazis i franquistes.

6. La Constitució prohibeix la repressió policial contra el poble pacífic i desarmat. El rei i el govern espanyol, però, no es solidaritzen amb les 900 persones brutalment apallissades el dia del referèndum com s’ha vist a tot el món. Tampoc condemnen l’actuació repressiva de la policia nacional i de la guardia. Al contrari, lloen aquesta actuació policial repressiva.

7. La Constitució estableix la divisió de poders, substancial a l’estat de dret. Rajoy destrossa la divisió entre els poders executiu, judicial i legislatiu.

8. La Constitució preveu un Tribunal Constitucional que sigui Tribunal Constitucional. Rajoy degrada el TC convertint-lo en un organisme polític i judicial en mans del Govern.

9. Els internautes poden afegir més vulneracions de la Constitució per part del Govern Rajoy i dels qui li donen suport des de la caverna política, econòmica i mediàtica.

Comparteix aquesta entrada