Rajoy es mofa del Papa i dels bisbes, i rebutja el diàleg proposat per l’Església

221

Mariano Rajoy es mofa del Papa i dels bisbes al rebutjar el diàleg amb Catalunya proposat per l’Església, i alhora elogia la repressió violenta de la policia espanyola contra persones pacifiques i desarmades.

1. Quin contrast entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont! Contrast entre la repressió i la paraula dialogant! El president de Catalunya denuncia la repressió policial violenta, que és condemnada per tots els pobles civilitzats, i proposa un diàleg sense condicions amb el Govern espanyol.

2. L’episcopat català, pocs abans del referèndum del 1-O, es va oferir a les parts en conflicte. I va manifestar: “Animem tothom, especialment els laics cristians, a ser responsables i compromesos en la vida pública, per avançar en el camí del diàleg i de l’entesa, del respecte als drets i les institucions i de la no confrontació, ajudant que la nostra societat sigui un espai de germanor, de llibertat i de pau”.

3. L’episcopat espanyol assumeix la postura dels bisbes catalans. I insisteix: “En aquests moments greus, la verdadera solució del conflicte passa pel recurs al diàleg des de la veritat i la recerca del bé comú de tots, com assenyala la Doctrina Social de l’Església. El papa Francesc ens indica que és hora de saber com dissenyar una cultura que privilegiï el diàleg com a forma de trobada, la recerca de consensos i acords”.

4. L’actitud del Papa, recordada pels bisbes, sobre els conflictes existents al món es sintetitzen amb aquestes paraules de Francesc: “Ho repeteixo alt i fort: no es la cultura de la confrontació ni la del conflicte la que construeix la convivència en els pobles i entre els pobles, sinó aquesta: la cultura de la trobada i del diàleg és l’únic camí per a la pau”.

5. El Rajoy del “no” diu “no” al diàleg i a la negociació, “no” als bisbes catalans, “no” als bisbes espanyols, “no” al Papa Francesc, “no” a les nombroses instàncies eclesials i cíviques que reclamen diàleg.

Si el Papa Francesc dialoga amb un Nicolas Maduro ben armat i si el Govern de Colombia dialoga amb la ben armada FARC, ¿per què el Mariano Rajoy amb una policia ben armada no pot dialogar amb un Carles Puigdemont desarmat?

Comparteix aquesta entrada