Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional

417

Mariano Rajoy dinamita la llei, el diàleg i la mediació internacional en el conflicte entre Espanya i Catalunya. És presenta com defensor de la Constitució espanyola però només és un repressor que actua contra la Constitució. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional.

1. La Constitució preveu la celebració de referèndums, però Rajoy nega a Catalunya l’exercici d’aquest dret malgrat tractar-se d’una decisió política d’especial transcendència (article 92). Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional.

2. La Constitució contempla el dret de l’autodeterminació, però Rajoy ho nega. Article 10.2: “Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i els acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya”. La Declaració i els tractats mencionats inclouen el dret d’autodeterminació dels pobles o nacions com Catalunya. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional.

3. La Constitució prohibeix la repressió policial, la guerra bruta i les clavegueres de l’estat. L’article 10.1 estableix: “La dignitat de la persona, els drets inviolables que li son inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres són fonament de l’ordre polític i de la pau social”. Però Rajoy no es compromet a acabar amb les clavegueres de l’estat. Rajoy va enviar la policia nacional i la guardia civil contra la població pacifica i desarmada com va succeir el dia del referèndum, 1 d’octubre. Rajoy no respecte la dignitat de la persona i els seus drets inviolables. No te cap paraula de suport als 900 ferits per la policia espanyola ni cap paraula de condemna cap l’actuació policial. El rei tampoc te cap paraula de suport als 900 ferits ni cap paraula de condemna cap l’actuació policial que s’ha vist i ha escandalitzat a tot el món.

4. La conclusió és que Rajoy s’oposa al diàleg, a la negociació i a la mediació internacional. Quina diferència, per exemple, amb Colòmbia!. El Govern colombià va negociar i aconseguir un acord amb l’il·legal guerrilla de les FARC gràcies a la mediació internacional. Però el Govern espanyol, que incompleix la seva pròpia Constitució, es nega a parlar amb el Govern legítim, pacífic  i legal de Catalunya que demana que Rajoy sigui coherent amb la Constitució espanyola que preveu la celebració de referèndums i que reconeix el dret d’autodeterminació. Rajoy es nega a recuperar la legalitat constitucional. Només li queda un camí, la repressió. Un dia haurà de compàreixer davant la justicia.

Comparteix aquesta entrada