1-0. Pregària per una Catalunya que sigui respectada i amb no-violència

440

Els cristians han pregat aquest darrer diumenge per la Catalunya de després del 1-O, dia del referèndum que va patir una impressionant repressió policial que ha estat condemnada en tots els païssos democràtics. Els mossens i alguns fidels de Sant Cugat del Vallés, per exemple, han redactat unes ben pensades pregàries. Els assistents han contestat: “Escolteu-nos Pare”.

-Per l’Església i per tots els que la formem: que creixem cada dia més en l’amor a Déu i als germans.

-Pel Papa Francesc i pels nostres bisbes: que l’Esperit Sant els il·lumini perquè condueixin l’Església d’acord amb la seva voluntat

Perquè la benedicció de Déu davalli sobre Catalunya en aquest moment delicat de la seva història.

Perquè tots els que diumenge passat van sortir perjudicats físicament i emocionalment, per activa i per passiva, assoleixin la plena recuperació.

Perquè el bon Déu faci davallar als cors de creients i no creients un esperit de perdó i de persistència en la no-violència.

Perquè els que cerquen la sortida pacífica del conflicte, promoguin el respecte pels drets legítims i les sensibilitats de tots els pobles

-Perquè les lleis terrenals, mudables per naturalesa, no ens apartin mai de complir la llei eterna de Déu que és d’amor i de perdó.

-Perquè els servidors públics prenguin decisions justes, que canviïn la supèrbia del predomini per la humilitat del servei.

-Perquè tots els ciutadans, que diferim en la política, la cultura i la religió cerquem per damunt de tot el valor superior de la fraternitat

-Perquè els que gaudim de més béns dels que necessitem, siguem molt més solidaris dels pobres del món, sovint tan oblidats

-Perquè presentem a la Taula del Senyor les nostres peticions i ell ens concedeixi la pau i el coratge que ens falta per viure i testificar l’esperança dels béns eterns.

Comparteix aquesta entrada