Referèndum. Guardó del rei a la defraudadora Montserrat Caballe

360

El rei Felipe VI vol donar un títol nobiliari a tres catalans (Helena Cambó, Francesc Belil, la defraudadora Montserrat Caballé), segons s’ha sabut pocs dies abans del referèndum d’autodeterminació del dia 1 d’octubre.

1. L’objectiu del monarca, segons l’ultraespanyolista OK diario, és fer més present la corona a Catalunya. El guardó reial a la cantant té la seva lògica tenint en compte que s’ha definit, segons Efe va recollir  en el seu dia, com “soy española de pura cepa, pese a quien pese”. La decició de la Zarzuela s’afegeix a l’ofensiva endegada pel Govern de Mariano Rajoy que compta amb el suport entusiasta de PSOE, C’s i de la caverna mediàtica de Madrid i Barcelona.

2. La soprano i patriota espanyola Montserrat Caballé va tenir la seva residència fiscal a Andorra. Un jutjat de Barcelona la va citar a declarar el 29 d’abril de 2014 com a imputada per un presumpte delicte de frau fiscal. La fiscalia l’acusava d’haver defraudat 500 mil euros a la hisenda pública. Caballé va arribar a un acord, el desembre del 2014, amb la fiscalia i l’estat per no anar a judici i evitar la presó. La soprano espanyola va reconèixer el frau de més de mig milió d’euros, va acceptar una condemna de mig any de presó i pagar una multa de 240.000 euros. Al desembre de 2015, Montserrat Caballé va ser condemnada a sis mesos de presó per frau fiscal a hisenda i a pagar una multa de 254 mil euros.

Comparteix aquesta entrada