Eslovènia independent derrota a Espanya “una, grande y libre”

241

La independent i petita Eslovènia ha derrotat a l’Espanya “una, grande y libre” per 92 a 72 a l’euro bàsquet. Eslovènia té 2.047.000 habitants, menys de la tercera part de la població d’una Catalunya que vol ser república independent.

1. Lliçó esportiva i sobretot política que la nació eslovena dona a una Espanya que s’oposa a la sobirania de Catalunya. S’hi oposa a la turca i a la coreana amb fiscals afinats, amenaces i querelles diàries, persecució d’urnes, ocupació de mitjans de comunicació, clavegueres de l’estat.

2. Espanya, però, es veu forçada a acceptar les regles de joc i a disputar l’euro bàsquet amb la selecció de la República d’Eslovènia que, ai las!, va declarar la seva independència unilateral el 25 de juny del 1991 després de dos referèndums interns.

3. Dos dies abans de la seva independència, els membres de la Unió Europea i els Estats Units varen declarar que mai reconeixerien Eslovènia i que mai seria part d’Europa. Però el següent 4 de juliol, Alemanya i EE.UU. declararen que la independència d’Eslovènia era inevitable vist el comportament de Iugoslàvia.

4. Avui Eslovènia és a la UE des del 2004. Es va integrar a l’euro l’1 de gener del 2007 i a l’àrea Schengen al 2004. Ha presidit la UE durant l’any 2008. Té un PIB per càpita similar al de l’estat espanyol i un atur inferior a la mitjana europea. Un TGV enllaça Ljbljana amb Venècia, cosa que Iugoslàvia havia sabotejat. Ha guanyat 15 medalles als Jocs Olímpics d’estiu i 17 als d’hivern. Ara Eslovènia acaba de derrotar de manera contundent i neta a Espanya.

5. L’Eslovènia independent no navega pels espais siderals com un dia l’ex ministre José Manuel García Margallo va dir que li passaria a la Catalunya independent. Els eslovens tampoc han estat abduïts per forces malignes com José Manuel Maza, fiscal general de l’estat, diu que ho són milers i milers de catalans. ¡Quin ridícul tan espantós fan gent com l’ex ministre, el fiscal general i tants altres del règim borbònic espanyol!

Comparteix aquesta entrada