Miri’m als ulls cardenal Omella, i digui’m si defensa l’autodeterminació

332

Miri’m als ulls, cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella, i digui’m si defensa el dret d’autodeterminació segons la visió cristiana i la doctrina catòlica.

1. Aquest suggeriment del delinqüent i querellat president Carles Puigdemont pot aplicar-se a tots i cadascun dels 15 bisbes de Catalunya. Martínez Sistach, Omella, Pujol, Vives, Cortés, Sáiz Meneses, Casanova, Benavent, Giménez, Pardo, Novell, Cristau, Taltavull, Gordo, Vadell. Mirar els ulls dels bisbes i preguntar-lis si, en la seva responsabilitat eclesial i en la situació que viu Catalunya ¿es compromet a proposar l’Evangeli i la Doctrina Social de l’Església o dimitirà d’aquest compromís per pressions del Govern espanyol i la seva repressió a la turca?

2. ¿Informarà, com indica el Compendi de la Doctrina Social de l’Església, que el magisteri valora positivament la Declaració Universal dels Drets de l’Home i que la missió de l’Església inclou al segle XXI, arreu, també a Catalunya, la defensa i promoció dels drets fonamentals?

3. ¿Explicarà, com consta en el Compendi, que el camp dels drets de l’home s’estén als drets dels pobles i de les nacions, que el dret internacional és fonamenta en el dret d’autodeterminació de cada poble, que la pau es fonamenta en el respecte dels drets de l’home i dels pobles, en particular el dret a la independència?

4. ¿Recordarà que el referèndum és un instrument de participació política legítim, segons el número 413 del Compendi?

5. ¿Sereu fidel a la vostra missió episcopal amb paraules, gestos i accions o mirareu a una altra banda, abaixareu el cap davant el poder polític i caureu en la temptació d’un silenci còmplice amb un Govern espanyol que promou les clavegueres de l’estat, impulsa querelles obsessivament i no respecta al dret humà a l’autodeterminació?

6. Cada bisbe hauria d’aplicar-se uns versos exigents i esperançadors de Salvador Espriu…amb un afegitó: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble (…) i de l’Evangeli”.

Comparteix aquesta entrada