El Papa critica als Governs com l’espanyol que parlen de pau i venen armes

392

El Papa Francesc denuncia als Governs, com l’espanyol, que parlen molt de pau però que alhora promouen el negoci d’armes.

1. La presencia del rei Felipe VI, del president Mariano Rajoy i de membres del Govern espanyol a la manifestació del dissabte, 26 d’agost, a Barcelona contra el terrorisme ha estat objecte de rebuig. Una de les causes del rebuig és que el Govern de Sa Majestat el Rei es presenta com defensor de la pau però de fet fa negoci amb les armes al vendre-les, per exemple, a Arabia Saudita que és un dels estats que donen suport a l’autodenominat Estat Islàmic, autor dels atemptats terroristes perpetrats a Catalunya.

2. Un dels vídeos mensuals del Papa Francesc, el del passat mes de juny, es ara d’actualitat. Aquesta es la denuncia del Papa: “És una absurda contradicció parlar de pau, negociar la pau, i alhora promoure o permetre el comerç d’armes. Aquesta guerra d’allà, aquesta altra de més enllà ¿Es de veritat una guerra per problemes o és una guerra comercial per vendre aquestes armes en el comerç il·legal i perquè s’enriqueixin els mercaders de la mort? Acabem amb aquesta situació. Demanem tots junts pels responsables de les nacions per tal que es comprometin amb decisió a posar fi al comerç de les armes que causen tantes víctimes innocents”.

Comparteix aquesta entrada