Peridis/El País renuncia a la democràcia davant els gihadistes

500

El ninotaire Peridis/El País mostra la decrepitud del seu humor en una vinyeta contra el sobiranisme català aprofitant els atemptats gihadistes a Catalunya.

1. El decrèpit Peridis contraposa el president Carles Puigdemont a les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Dibuixa a Puigdemont volant entre núvols amb una urna a les mans i dient: “Nosaltres seguim amb el full de ruta”. A baix apareixen víctimes de l’atac terrorista amb braçalet negre i que diuen: “Nosaltres ens quedem amb la filla de dol”. Des de les files de l’unionisme espanyolista s’elogia aquesta vinyeta i és qualifica a Peridis de mestre, agut, intel·ligent i humà. 

2. Peridis, però, és un ignorant o actua de mala fe. Els Mossos d’Esquadra, que depenen del Govern que presideix Puigdemont, demostren un comportament exemplar i implecable en la lluita contra el terrorisme. El paper que han jugat aquests dies a tot Catalunya mostraque els mossos és una estructura d’estat sòlida com vol el sobiranisme.

3. La ignorància o la mala fe impedeix a Peridis reconèixer què vol dir Puigdemont quan afirma que “nosaltres seguim amb el full de ruta”. Mantenir el full de ruta significa mantenir la ruta de la democràcia, de la llibertat, de la solidaritat, de la sobirania, de la independència. Alhora significa enfortir la decisió de mantenir aquest full de ruta malgrat el gihadisme, malgrat tot tipus de terrorisme i violència, malgrat la caverna política i mediàtica on estan instal·lats Peridis, El País i mitjans similars. 

4. Paradoxalment, la vinyeta de Peridis se li gira en contra. El ninotaire critica mantenir el full de ruta. Per tant, el ninotaire Peridis preconitza que davant el terrorisme gihadisme cal cedir i abandonar el full de ruta de la democràcia, de la llibertat, de la solidaritat.

Comparteix aquesta entrada