La Vanguardia amb la prostitució

479

La Vanguardia (17 d’agost) dóna lliçons d’ètica en una editorial però alhora encara està amb la prostitució en les seves pàgines.

1. La Vanguardia es presenta com “premsa de qualitat” a l’editorial “Twitter, Trump, els republicans i l’ètica”. Aquest text conclou amb aquesta tesi: “No hi ha camps de batalla que garanteixin victòries si les idees que es difonen no tenen una mínima base ètica”.

2. Cal analitzar què “mínima base ètica” tenen els anuncis que es publiquen a La Vanguardia sota l’epígraf “Contactes” (relax, relacions, massatge eròtic). Alguns dels seus continguts: “Jovenetes petó amb … xups si”. “Quatre belles russes et xuparem, besarem”. “Espectacular senyoreta grans pits”. “Del Carib jovenetes des de 30 €”. “Carla blanqueta 24 a dolça afectuosa molt calent. Sí a tot. Tot plaer per a tu”.

3. Aquests anuncis estan al servei de l’exercici de la prostitució i del proxenetisme, ataquen els drets sobretot de les dones, reforcen l’explotació i l’esclavitud sexual. Per aquests motius, fins i tot El País, que acull personatges mesquins disfressats de periodista com Lluís Bassets, va deixar de publicar aquests anuncis de contactes a mitjans del passat juliol seguint les petjades d’altres diaris.

4. I La Vanguardia? Cal preguntar als seus responsables si els textos d’aquests “Contactes” formen part de la “mínima base ètica” que el diari defensa segons la seva editorial. Tenen alguna cosa a dir Suso Pérez (Defensor del lector), Lluís Foix i Josep Maria Sòria (consellers de direcció), Màrius Carol (director), Javier Godó (president-editor)?

5. Mentre el diari dels Godó continua amb malabarismes. El columnista Sergi Pàmies escriu l’article “Manipulacions retòriques” en què critica els polítics que fan servir paraules que tergiversen la realitat que teòricament pretenen explicar. Pàmies podria referir-se al diari en què escriu per aclarir si La Vanguardia tergiversa el llenguatge quan empra l’epígraf “Contactes” en lloc del terme més clar i català de “Prostitució”. També podria informar sobre els ingressos que donen aquests anuncis i si aquests ingressos suposen exercir la prostitució. “Prostitució. Pràctica d’avenir, de forma habitual i professional, a mantenir relacions sexuals amb fins de lucre”. Lucre, si. Sense ètica.

Comparteix aquesta entrada