El cardenal Bertone guardonat per Godó, investigat al Vaticà

263

El cardenal Tarcisio Bertone, que és investigat al Vaticà per una suposada desviació de fons, fou guardonat l’any 2012 amb el Premio Internacional Conde de Barcelona que concedeix el Grupo Godó.

1. El judici que afecta al cardenal Tarcisio Bertone ha començat aquest dimarts, 18 de juliol, a l’única sala del Tribunal del Vaticà. Els acusats son l’ex president i el tresorer de l’hospital Pediàtric Bambino Gesú que presumptament haurien desviat 422.000 euros de la fundació del centre per reformar l’àtic de Bertone reconvertit en un apartament luxós de 400 metres quadrats. El que fou secretari d’Estat del Vaticà, que sempre s’ha desmarcat de qualsevol malversació de fons, haurà de declarar el proper setembre. Aquest procés respon a l’exigència del papa Francesc de posar fi a la corrupció.

2. Aquest fet tèrbol és un cop que desprestigia a posteriori el Premio Internacional Conde de Barcelona concedit pel Grupo Godó. També xoca amb els elogis que es varen tributar a Bertone al concedir-li el guardó el 22 de setembre del 2012 en una cerimònia al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes que va presidir el llavors rei Juan Carlos I i Javier Godó. El pas del temps demostra que els vaticanòlegs de “La Vanguardia” cometeren un error greu de coneixement de la realitat i de valoració dels fets.

3. El diari dirigit per Màrius Carol ha donat aquest dimecres, 19 juliol, una noticia breu titulada “Desviació de fons al Vaticà” però sense fer cap menció a que el Grupo Godó havia concedit el IV Premio Internacional Conde de Barcelona al cardenal Tarcisio Bertone.

Comparteix aquesta entrada