Susana Diaz admet que independència i fraternitat son compatibles

593

Susana Díaz, presidenta de la comunitat autònoma espanyola d’Andalusia i militant del sector més espanyolista del PSOE, admet que la sobirania o independència d’una nació és compatible amb la fraternitat entre els pobles.

1. El desastre humà i mediambiental del gran incendi que ha assolat Andalusia provoca que la solidaritat és manifesti des de més enllà de les fronteres autonòmiques i de l’estat espanyol. Per exemple, António Costa, primer ministre d’una nació sobirana i independent com Portugal, mostra la solidaritat i el suport dels portuguesos amb els andalusos.

2. La presidenta Susana Diaz li ha donat les gràcies tot reconeixent que Portugal i Andalusia, o potser volia dir Espanya, son dos pobles germans. Es a dir, Susana Díaz s’ha vist obligada a reconèixer per la força dels fets, com l’incendi i les expressions solidàries, que la sobirania i la independència dels pobles són compatibles amb la fraternitat entre els pobles. Aquestes paraules xoquen amb l’altra cada d’una agra Susana Díaz que acusa al sobiranisme i a l’independentisme català de crear barreres dins la península Ibèrica i de trencar la solidaritat.

3. Cal insistir abans i després del referèndum de l’1 d’octubre en un dels plantejaments bàsics del sobiranisme català. La relació entre Espanya i Catalunya serà més democràtica, més lliure i més solidària si Espanya és sobirana i Catalunya és sobirana.

Comparteix aquesta entrada