Digueu-li el Papa pop

368

La revista Rolling Stones dedica una portada amable al Papa Francesc amb el titular “El Papa pop”

1. La periodista Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, escriu amb el mateix títol, “El Papa pop”, un altre dels seus esplèndids articles setmanals a www.elnacional.cat

2. L’editorial de Rolling Stones explica: “Algú es preguntarà què hi fa Bergoglio a la nostra portada. Doncs aquest Papa cada vegada diu coses amb més sentit comú. I cada cop està més sol”. I Míriam Díez comenta: “A alguns, creieu-me, aquests quatre anys de tango del Papa pop se’ls estan fent eterns i sospiren per un altre líder menys intrèpid. Ja poden anar esperant asseguts”.

3. Unes consideracions al respecte des de www.avantguarda.cat. “Francesc és un Papa lliure i fal·lible. No és dogmàtic ni infal·lible. No és papista. Interessat en la fe, l’esperança i la caritat (amor, solidaritat), i no en doctrines abstractes ni en morals esotèriques. La fe, que ell viu i promou, és un estil d’existència. Un compromís amb la gent de les perifèries i amb els més febles. Un confiar en el Déu que no veiem però que experimentem. El Déu de Jesús. Digueu-li el Papa pop. Però el procés impulsat per Jorge Bergoglio està molt condicionat per estructures orgàniques i ideològiques, inèrcies, interessos mesquins. El procés cristià i eclesial va més enllà del Papa Francesc”.

Comparteix aquesta entrada