Radio Vaticana informa sobre la independència de Catalunya

543

Ràdio Vaticana informa sobre els processos independentistes de Catalunya i Escòcia. Aquesta emissora ho tracta en una entrevista del periodista Giancarlo la Vella amb l’ambaixador Antonio Armellini que fou col·laborador de Aldo Moro.

1. Radio Vaticana, que és defineix com “la veu del Papa i de l’Església en el diàleg amb el món”, titula aquesta entrevista: “Escòcia, Catalunya: creix la reivindicació independentista a Europa”. Afegeix: “El vent de la secessió bufa amb certa força a Europa”. També menciona a Irlanda del Nord, País Basc “i tantes altres situacions”. Es a dir, es tracta d’una demanda d’aquí i ara, no d’altres temps i de llocs llunyans. La dialogant emissora oficial del Vaticà és molt diferent de l’estil de les emissores espanyoles, inclosa la de la Conferencia Episcopal, i del Govern espanyol que es tanquen en el búnquer del no diàleg.

2. L’ambaixador Armellini desgrana diverses idees: “Els estats van perdent cada vegada més la seva forta caracterització nacional (…) El concepte d’un super estat tendeix a desviar-se del raonament en el sentit de que una Europa federal no és un super estat (…) La Unió de l’Europa d’avui és molt diferent de la del principi. Al seu interior hi ha grups de països que tenen diferents objectius y perspectives que no son contradictòries, però son diferents (…) El camí del futur del procés europeu és el d’una Europa plural, que és una Europa en que coexisteix una sèrie de països, cadascun del qual ha de tenir la mateixa idea del que significa ser europeu. Es a dir, respondre als canons fonamentals de la llibertat: drets de la persona, economia de mercat i així successivament (…) Això vol dir donar igual dignitat de tots els diferents components d’aquest procés”.

Comparteix aquesta entrada