La Vanguardia vol enamorar amb articles ultra espanyolistes de Morán

260

El director de La Vanguardia, Màrius Carol, vol enamorar als lectors que han deixat de llegir el diari dels Godó.Vol enamorar-los amb articles ultra espanyolistes com els de Gregorio Morán.

1. Subscriptors que en els darrers anys s’han donat de baixa d’aquest diari nacional espanyol per la seva marcada línia unionista i anti sobiranista catalana reben telefonades del diari i també una carta signada pel director Màrius Carol. El seu text és bastant ridícul i està escrit en espanyol.

2. El contingut de la carta és una confessió de fracàs. És aquest: “Apreciado/a. He querido escribirle unas líneas personalmente. Desde el diario le enviamos un cordial saludo y, a la vez, queremos volverle a enamorar. Sí, ha leído bien. Hubo un tiempo en que usted nos seguía a diario, ¿recuerda? Por eso, nos encantaría que formase parte de La Vanguardia otra vez. No pierda la oportunidad de disfrutar de La Vanguardia de nuevo, de nuestros columnistas y corresponsales internacionales, La Contra, los editoriales y de todos los suplementos. Además, con su suscripción también podrá disfrutar de todas las ventajas y experiencias del Club Vanguardia. ¡Queremos volverle a enamorar! Esta vez soy yo quien espera “noticias” suyas. Reciba un cordial saludo. Màrius Carol. Director de La Vanguardia”.

3. La Vanguardia vol enamorar mantenint nombrosos columnistes i una línia editorial pròpies d’un diari nacional espanyol. La seva postura és unionista, fins i tot ultraespanyolista, i està en contra del sobiranisme català democràtic i pacífic. Postura legítima. Però també és legítim que un mitjà de comunicació sigui criticat, sobretot si rep subvencions públiques.

4. Un dels columnistes més destacats es Gregorio Morán. El seu to és el característic d’un individuo colonialista, ressentit, dogmàtic i insultant. El seu article “D’Itaca a la Conspiració” podria haver estar escrit i signat per periodistes de la caverna mediàtica espanyola com Paco Marhuenda i Pedro J. Ramírez, o per polítics de partits espanyols corruptes com José Maria Aznar (PP) i Patxi López (PSOE). I també per Luis Martínez Galinsoga, aquell director franquista de La Vanguardia Espanyola que va defecar per la boca amb una sentencia històrica: “Todos los catalanes son una mierda”.

Comparteix aquesta entrada