Feixisme a Espanya contra el sobiranisme català

547

Discursos i actuacions a l’Espanya actual contra el sobiranisme català democràtic i pacífic segueixen les pautes feixistes de José Antonio Primo de Rivera (Madrid 24 abril 1903/ Alacant 20 novembre 1936), fill primogènit del dictador militar Miguel Primo de Rivera.

1.Tres idees són essencials en la doctrina i l’acció del feixista José Antonio sobre Espanya, la lluita contra el que ell anomena separatisme, i les urnes. Idees exposades en els seus discursos abrandats i que consten en els punts programàtics de la Falange Española. Idees que expliquen la postura del Govern del PP amb profundes arrels franquistes i dels seus aliats parlamentaris.

2. La visió de José Antonio sobre Espanya és pròpia del nacionalisme totalitari de l’Alemanya i la Itàlia de la seva època. Afirma: “Creemos en la suprema realidad de España. Fortalecerla, elevarla y engrandecerla es la apremiante tarea colectiva de todos los españoles. A la realización de esta tarea habrán de plegarse inexorablemente los intereses de los individuos, de los grupos y de las clases”. I també: “Habrá que repetirlo siempre. Una nación no es una lengua, ni una raza, ni un territorio. España es una unidad de destino en lo universal. Esa unidad de destino se llamó y se llama España. Toda conspiración contra esa unidad es repulsiva. Todo separatismo es un crimen que no perdonaremos”.

3. Com es solucionen els conflictes? Amb diàleg? A les urnes?. El govern espanyol es nega a dialogar sobre el procés sobiranista català i s’oposa a celebrar un referèndum encara que sigui pactat. També afina fiscals i fabrica informes falsos per destruir adversaris polítics. Quin és l’estil de José Antonio?. Aplicar la dialèctica civilitzada del diàleg? No. Afirma: “No hay más dialèctica admissible que la dialèctica de los puños y de las pistolas cuando se ofende la justícia o la patria”. I les urnes? Tampoc. Sentencia: “El ser rotas es el más noble destino de todas las urnes”.

Comparteix aquesta entrada