Els llavis i els ulls de Magaldi, la cigarreta i el feixisme

250

     El somriure i la mirada de la fiscal Ana Maria Magaldi Paternostro queden gravats per sempre en pel·lícula. No enganyen diguin el que diguin la fiscalia afinada i la justícia espanyola. Un somriure gèlid mai vist es dibuixa en els llavis d’aquesta dona de 64 anys. Una mirada gèlida mai vista surt dels seus ulls. Li fa mal aquest fred com el glaç a la mateixa fiscal en cap de Barcelona? I què dir d’aquella cigarreta que encén i es fuma amb tota tranquil·litat? Ai, ai! Fumar es dolent pel cor, pels pulmons, per la boca, per la llengua. El tabac es perjudicial per la salut. No ho sap que així ho explica el Departament de Salut del Govern sobiranista de Catalunya, responsable del sistema de sanitat que alguns volen destruir com queda també gravat per sempre en una conversa del ministre Jorge Fernández Díaz, afinador de fiscals?.

     Ai, ai! Ana Maria Magaldi Paternostro, de cognoms italians i procedent de la molt catalanista Girona on entre els anys 1852 i 1936 hi varen arribar molta gent d’Itàlia. Era una època en que la democràcia estava assetjada a Europa pel comunisme, el nazisme, el franquisme, el feixisme. Des de llavors, caigudes les dictadures, moltes nacions han esdevingut estats independents. Ara la fiscal es queixa perquè quatre gats li han dit, segons diu, “feixista”. Insultar a la fiscal en cap de Barcelona, al president de Catalunya, a qualsevol ciutadà està mal fet. Ser feixista està mal fet. El feixisme no és democràtic. Cal distanciar-se del feixisme i dels feixistes. Es bo saber que Ana Maria Magaldi Paternostro no té res a veure amb un tal Giuseppe Magaldi que el juny de 1928 es va afiliar al Partit Nacional Feixista a Girona.

Comparteix aquesta entrada