Tretze preguntes a un Miquel Roca indefinit que no parla clar

381

Miquel Roca Junyent critica a la gent i als polítics que tenen por de parlar clar sobre la actual situació política i es limiten a fer-ho a cau d’orella. Ho escriu en el seu article setmanal a La Vanguardia que en aquesta ocasió es titula precisament “A cau d’orella”.

1. Considera Roca que ell hauria de fer autocrítica perquè no diu en veu alta el que pensa sobre els afers polítics?

2. Es conscient Roca que els seus articles a La Vanguardia perden interès perquè son indefinits i escrits de manera poc clara com si fossin a cau d’orella?

3. Coneix Roca, que diu que la llibertat d’expressió ha d’existir sense que ningú corri el risc de quedar exclòs, que s’ha vulnerat aquesta llibertat en el diari que l’acull com són, entre altres, els casos dels exclosos Albert Sánchez Piñol i Xavier Antich?

4. Com qualifica Roca a La Vanguardia? Com diari nacional espanyol i regional català? Com diari nacional català? Com diari regional català?

5. Què és segons Roca, pare de la Constitución espanyola, una nació? Es Catalunya una nació? Una nació te dret a l’autodeterminació?

6. Creu Roca que la Constitución espanyola permet la celebració d’un referèndum a Catalunya com planteja la majoria democràtica i pacífica existent al Parlament català?

7. Comparteix Roca el parer de polítics i juristes de que el Tribunal Constitucional espanyol és una entitat deteriorada, desprestigiada, polititzada i sense autoritat?

8. Quina opinió té Roca del memorial de greuges exposat a Barcelona pel president de Catalunya, Carles Puigdemont, davant el rei d’Espanya, Felipe VI?

9. Pensa Roca que és una contradicció que el nou delegat del Gobierno espanyol, Enric Millo, sigui presentat ara com moderat i dialogant quan fa quatre dies va dir en el Parlament que el Govern sobiranista català és “tirà i totalitari”?

10. Te consciència Roca que ha decepcionat a molta gent que no entén el fet de que s’hagi fet càrrec de la defensa de la germana del rei, decisió que pot hipotecar la seva postura respecte els drets i les llibertats de Catalunya?

11. Que pensa Roca de les portes giratòries a través de les quals determinats polítics passen de la política a grans empreses? Es cert que està vinculat a consells de administració o altres òrgans, entre altres, del Banc de Sabadell, Endesa, ACS, Abertir, Tyosa?

12. Admet Roca que entre una Espanya sobirana i una Catalunya sobirana podria haver-hi una relació més democràtica, més lliure, més solidària, més igualitària, més cordial?

13. Pensa Miquel Roca posar fi  algun dia a la seva indefinició, ell que demana que els altres es defineixin ki que deixin de parlar a cau d’orella?

Comparteix aquesta entrada