L’episcopat espanyol no representa el catolicisme català

508

El cardenal Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), ha afirmat davant el rei Felipe VI que “ens sentim reconeguts en el marc de la nostra Constitució”.

            El rei ha visitat la seu de l’episcopat espanyol en la celebració de la seva assemblea plenària i en commemoració dels 50 anys de la seva creació.

               El cardenal Blázquez, malgrat ser un arquebisbe moderat sobretot si es compara amb alguns dels seus col·legues com Antonio Maria Rouco i Antonio Cañizares, ignora de manera inconscient o voluntària que l’episcopat espanyol no representa el catolicisme català. L’Església catòlica catalana reclama des de fa anys, i sense èxit, configurar-se com Conferència Episcopal Catalana de la mateixa manera que el catolicisme espanyol té la seva Conferència Episcopal pròpia.

               L’episcopat espanyol tampoc és conscient que amplis sectors del catolicisme català no consideren seva una Constitució que discrimina el català respecte l’espanyol, que no accepta que Catalunya és una nació i que, per tant, no admet que el poble català té dret a l’autodeterminació.

               El cardenal Blázquez va desaprofitar, en la visita de Felipe VI a la seu de la CEE, l’oportunitat de deixar constància del que estableix la Doctrina Social de l’Església respecte la situació que viu Catalunya. La Doctrina Social de l’Església preconitza la defensa i la promoció dels drets i de les llibertats de les persones i dels pobles o nacions. També de les nacions com Catalunya.

               (Text publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada