El Papa Francesc contra les corrides de toros

404

Torturar animals és constitucional en l’Espanya borbònica i votar dinamita la Constitució. Així és sentenciat pels magistrats o toreros del Tribunal Constitucional en una nova demostració de menyspreu cap Catalunya i les seves institucions.

               En aquests afers, el Papa Francesc és contrari a les corrides de toros i, per tant, ha de ser considerat un personatge inconstitucional i antiespanyol.

               El Papa transmet un missatge molt clar. Ell és contrari al maltractament dels animals, els nostres germans animals que diria sant Francesc d’Assís, nom que va prendre Jorge Bergoglio al ser elegit Papa. I també, segons la tesis papal, maltractar animals atempta contra la dignitat humana.

               La postura del Papa Francesc consta de manera molt clara en la seva encíclica “Laudato si” (Lloat sigueu). Escriu: “La indiferència o la crueltat davant les altres criatures d’aquest món sempre acaben traslladant-se d’alguna manera al tracte que donem altres éssers humans. El cor és un de sol, i la mateixa misèria que porta a maltractar un animal no triga a manifestar-se en la relació amb les altres persones. Tot acarnissament amb qualsevol criatura es contrari a la dignitat humana”.

               Aplicant les paraules de Francesc a Catalunya podria dir-se que tot acarnissament del Tribunal Constitucional espanyol amb qualsevol criatura és contrari a la dignitat dels catalans.

               (Text publicat a www.tribunacatalana.cat)

Comparteix aquesta entrada