Cristians a les antípodes del “catòlic” i reprovat Fernández Díaz

577

El ministre Jorge Fernández Díaz es confessa públicament “catòlic”, però moltes persones que intenten ser bons cristians estan a les antípodes del seu “catolicisme”.

1. Jorge Fernández Díaz és un altre cas lamentable en la política espanyola. La Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats ha aprovat amb el vot de tots els grups, menys del PP, una proposta del nou PDECat reprovant a aquest ministre franquista. El reprova per “les seves accions i actituds antidemocràtiques i per la manca d’ètica política en les seves actuacions en contra dels que pensen diferent”.

2. Un dels grans perjudicats per l’acció fosca de Fernández Díaz és el catòlic Xavier Trias, compromès amb el procés sobiranista català democràtic i pacífic. Ambdós polítics no mantenen cap relació personal des de fa temps, des de quanTrias fa ser injustament empastifat des del Ministeri d’Interior. Un dia, però, varen coincidir en un funeral a la Sagrada Família. Trias, home honrat i creïble, va referir-se dies després a aquest episodi. Va dir: “Fernández Díaz em va dir que, com catòlic, no podia suportar la tensió que hi havia entre nosaltres. Li vaig comentar que jo també era catòlic i que, per tant, jo el perdonaria si em demanava perdó. Em va dir que em trucaria, però no ho ha fet”. Es més, el ministre ara reprovat diu amb menyspreu que ell no ha de demanar perdó a Trias.

3. Sobre aquests episodis, el signant va escriure un tuït: “Les converses de Jorge Fernández Díaz amb el jutge Daniel de Alfonso deuen entrar en contradicció amb l’espiritualitat de l’Opus Dei”. Des d’aquesta organització catòlica és va contestar: “L’Opus Dei, com comprendrà, no dona informació personal dels seus membres. Moltes gràcies”. I es remetia a unes declaracions a religionenlibertad. Al ser preguntat sobre què consisteix la seva vida amb Déu, Fernández Díaz va contestar: “Diguem que el meu pla de vida és molt proper a l’espiritualitat de l’Opus Dei: anar a missa tots els dies, resar el rosari, fer una estona d’oració, una altra de lectura espiritual”.

4. El reprovat Jorge Fernández Díaz podria anar amb tot aquest bagatge al seu estimat Valle de los Caidos, tomba faraònica construïda entre 1940 i 1958 per presoners republicans de la guerra civil, i vetllar els cadàvers del feixista José Antonio Primo de Rivera i del dictador Francisco Franco. El nacional catolicisme del Valle de los Caidos desfigura radicalment el missatge evangèlic. L’Evangeli de Jesús consisteix en pregar, en demanar perdó i perdonar, en jugar net fins i tot amb els adversaris i no practicar el joc brut.

Comparteix aquesta entrada