El professor universitari Miquel Calsina, diaca del segle XXI

322

El professor universitari, politicòleg, expert en comunicació i teòleg Miquel Calsina i Buscà (1970) ha estat ordenat diaca, diaca del segle XXI, el 2 d’octubre a la catedral de Girona.

1. Miquel Calsina (Torroella de Montgrí, 1970) és un home bo, honrat, coherent, respectable, respectuós. El bisbe Francesc Pardo ha fet un bon fitxatge. El currículum vitae de Calsina és brillant. Professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, membre del patronat de la Fundació Joan Maragall, delegat de mitjans de comunicació de la diòcesi de Girona, membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.

2. El professor Calsina opta ara pel diaconat i més endavant pel sacerdoci després d’un seré procés de discerniment personal que va començar fa anys. Ho fa havent-se submergit en les profunditats de la condició humana; en la vida quotidiana de les persones i dels pobles amb els seus sofriments, joies i esperances; en l’Evangeli de Jesús amb el que sintonitza com un missatge ple de sentit en el dia d’avui. Aquesta és la seva opció personal i cristiana malgrat els vents que bufen en contra. Vents contraris d’una societat que s’oblida de Déu o que considera que és oblidada per Déu. Vents contraris d’una Església tantes vegades bruta i que no es fidel a la seva missió de transmetre l’Evangeli de la llibertat, la solidaritat i la transcendència. Vents contraris de sectors ultracatòlics que parlen i actuen com ultres i sense esperit cristià.

3. El ja diaca Miquel Calsina reduirà la seva activitat docent per fer-la compatible amb la seva missió eclesial. Tasca a desenvolupar en la delegació de comunicació del bisbat gironí, en un conjunt de parròquies, en la predicació. Li apassiona predicar l’Evangeli de manera significativa per a la gent, creients o agnòstics. És apassionant, tan com intentar viure’l. Viure estimant, fins i tot a l’enemic, és apassionant. Viure perdonant i demanant perdó és apassionant.

4. Configurar l’existència segons les benaurances és apassionant. “Feliços els pobres en l’esperit, perquè d’ells és el regne del cel. Feliços els qui ploren, perquè seran consolats. Feliços els humils, perquè posseiran la terra. Feliços els qui tenen fam i set de ser justos, perquè seran saciats. Feliços els compassius, perquè seran compadits. Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu. Feliços els qui treballen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu. Feliços vosaltres quan, per causa meva, us insultaran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calumnies. Alegreu-vos-en i celebreu-ho, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També així van perseguir els profetes que us han precedit”.

5. www.avantguardacat, que vol situar-se en les perifèries existencials intentant fer-ho amb esperit cristià, desitja que Miquel Calsina sigui feliç i faci feliç als altres segons les Benaurances de l’Evangeli de Jesús.

Comparteix aquesta entrada