Interessa l’Església? Una autocrítica

668

L’Església interessa avui? S’imposa una autocrítica eclesial. Dos articles en dues revistes catalanes es refereixen a aquesta qüestió

1. “Ens trobem davant d’una de les paradoxes més crues que suporta la nostra Església: allò que es predica no interessa; allò que interessa no ho coneixen els predicadors”. Ho escriu el sacerdot i biblista Teodor Suau (Palma, 1947) en el seu article “Actua Déu dins la història?” a “Serra d’Or”.

2. A “El Bon Pastor” (www.elbonpastor.cat), que és una revista per a preveres però no només per a preveres, es transcriu el següent paràgraf referida a l’Església espanyola: “Però la realitat de la nostra Església a Espanya està totalment condicionada per la imatge de la Verge del Pilar coberta amb el mantell del banc de Santander, per les relacions del cardenal Rouco amb la cúpula empresarial, per l’orientació ideològica de la COPE i 13 TV o pels enfrontaments públics entre responsables de la Conferència Episcopal i dels governs en la defensa de la vida, de la família, de l’educació i contra la ideologia de gènere. Tot això ficat en una coctelera i convenientment agitat produeix una imatge deformada de l’Església: la pastoral oficial de l’Església apareix marcada ideològicament com de ‘dretes’, més ideologia de dretes que pastoral de l’Església”.

3. Aquesta autocrítica eclesial es elaborada per Alfonso Alcaide Maestre, militant de la HOAC (Hermandad Obrera de Acción Çatólica”) de Sevilla i editor del llibre “Dignidad y esperanza en el mundo del Trabajo. A los XX años de Pastoral Obrera”. Les consideracions crítiques apuntades consten en aquest llibre que ha estat publicat per la Conferència Episcopal Espanyola com destaca el prevere, canonge i teòleg Miquel Barbarà (Almoster, Tarraqgona, 1939). Mossèn Barbarà  -a la foto- forma part de la gran tradició eclesial de Catalunya que propugna una autèntica Conferència Episcopal Catalana.

Comparteix aquesta entrada